Hjem Nyheter Norden Svenske elever vil advares mot det normale

Svenske elever vil advares mot det normale

 KULTURMARXISME  Elever ved en svensk videregående skole vil at det skal innføres advarsler ved tekster som skildrer heteroseksuell kjærlighet mellom hvite personer. Normforsterkende, anser elevene.

klasserom

Det er elever ved videregående skolen Globala gymnasiet i Stockholm som ønsker at advarslene skal innføres. Dette forteller rektor Pernilla Ericols. Ifølge Ericols vil elevene blant annet innføre advarsler ved såkalte normforsterkende innhold.

– Det kan være voldtektsscener eller rasisme i film og bøker, som brukes i undervisningen. Men det kan også være skildringer av heteroseksuell kjærlighet mellom hvite personer, som oppleves som normforsterkende.

I tillegg til dette, forteller Ericols, har hun erfart at enkelte elever ikke ønsker å lese om biologiske forklaringer til menneskelig adferd, men kun sosiale forklaringer.

Ericols forteller at hverken hun eller skolen har tatt stilling til om hvorvidt det skal innføres advarsler ved “ubehagelig innhold” på skolen, men at skolen på ingen måte har utelukket det.

Kilde:
Svenske gymnasieelever vil advares om tekster med kærlighed mellem hvide mænd og kvinder