Hjem Nyheter Norge Svenske Expo og norske Vepsen inngår samarbeide

Svenske Expo og norske Vepsen inngår samarbeide

Nylig kunne vi lese at svenske Expo og norske Vepsen hadde inngått samarbeide, for å innlede et nordisk samarbeide «mot rasisme og intoleranse». Her skal jeg ta for meg litt hva Expo står for, deres arbeidsmetoder og hva vi kan forvente av deres norske partner, Vepsen.

mmabb3_ny

Sverige: Expo

Expo er en privat sionistisk etterretningstjeneste som med kriminelle metoder, skittkasting og desinformasjon forsøker å knuse den nasjonale bevegelsen. Organisasjonen ble grunnlagt i 1995, med mål å kartlegge alt som hyller Sverige og/eller kritiserer sionismen. De har en nettavis, expo.se, og en papirutgave ved navn Expo.

Bakom de som finansierer er flere kjente sionister som anvender organisasjonen for å overvåke sine politiske interesser i Sverige. En av dem er Gabriel Urwitz som blant annet har blitt utpekt som skyldig i at et milliardbeløp forsvant fra Gotabanken på 90-tallet.

Robert Aschberg er styremedlem og anvender blant annet sine ressurser i Strix-television, for expos regning. Trofaste medarbeidere får arbeide i Aschbergs mediasfære. Nylig ble også Mona Sahlin også medlem av expos styre.

Deres troverdighet har i allmennhetens øyne sunket drastisk siden starten. Mange spekulerer i at det kan skyldes det at forfatteren og grunnleggeren Stieg Larsson var idealisten som holdt det hele gående, og ingen har tatt over siden hans bortgang.

Norge: Vepsen

Vepsen ble registrert som forening i november 2011. Vepsen beskriver sitt formål som «å drive gravende journalistikk om voldelige, rasistiske, totalitære eller hatefulle og antidemokratiske miljøer og grupper.»

Vi snakker altså her om en nyoppstartet norsk utgave av svenske Expo. Vi tør å anta at de med tid og stund vil vokse, bli statlig støttet, og samarbeide aktivt med norsk politi og presse, som såkalte «eksperter på høyreekstreme miljøer». Om deres arbeidsmetoder blir lik som Expos, vil tiden vise – men vi får tro og håpe at Vepsen kan holde seg på redelig nivå.

Hatgrupper 2011

Etter rundt et par måneders eksistens publiserte Vepsen sin første «årsrapport»: «Hatgrupper 2011», hvor de tar for seg alt hva de mener er hatgrupper i Norge. De tar for seg, i følge rapporten: en «oppsummering og analyse av norske ekstremistmiljøer i 2011».

Fra innholdsfortegnelsen kan man raskt få et overblikk av deres agenda. For det første, er det kun såkalte «høyreekstreme» som er nevnt: Vigrid, Motstandsbevegelsen, Slavisk Union, NDL, Nyhetsspeilet, Document,no, FMI osv. Altså KUN bevegelser, organisasjoner og nettsteder som er kritiske til sionismen, masseinnvandring, islam etc. Ikke ett ord er nevnt om «venstreekstreme» eller radikale islamistmiljøer. Hva sier dette om Vepsen? Jo, de har en agenda. Akkurat som Expo i Sverige, er Vepsen kun fokusert på nasjonale grupperinger.

Hva angår organisasjonen Vepsens fremgangsmåter, arbeidsmetoder og generelle virke – vil kun fremtiden vise om de kommer til å agere likt sin svenske samarbeidspartner.

Kilder:
Expo sin hjemmeside
Vepsen sin hjemmeside
Rapporten «Hatgrupper 2011»