Hjem Nyheter Norden Svenske feminister vil forby meningsmotstandere

Svenske feminister vil forby meningsmotstandere

GJØKEREDET Partiet Feministiskt initiativ går nye veier for å bekjempe meningsmotstandere. Nå ønsker de at Sverige skal forby «nazisme» og «rasistisk propaganda».

UT PÅ TUR – ALDRI SUR: Sjefsfeminist Gudrun Schyman deltar gjerne på Pride-parader.
UT PÅ TUR – ALDRI SUR: Sjefsfeminist Gudrun Schyman deltar gjerne på Pride-parader.

Leder for det svenske partiet Feministiskt initiativ, Gudrun Schyman, publiserte igår en artikkel sammen med to partikamerater hvor de argumenterer for å forby meningsmotstandere. Mer spesifikt er det «nazisme» Schyman og kompani ønsker å forby. Dette bare én dag etter statsministeren, Stefan Löfven, kalte Sverigedemokraterna for et «nazistisk parti».

Schyman henviser, som vanlig, til en gammel FN-konvensjon om å forby «rasediskriminering» og propaganda som oppfordrer til dette. Ettersom Sverige har skrevet under på denne konvensjonen mener Schyman at landet må forby «nazistiske» organisasjoner. Et annet alternativ hadde kanskje vært å beholde menings- og ytringsfriheten og trekke tilbake støtten til FN-konvensjonen som truer disse prinsippene.

Årsaken til at Schyman nå lanserer sitt forslag er ren og skjær politisk opportunisme, da hun henviser til konfrontasjonen i Finland hvor en ung man nylig døde og fiendemedia forsøker på tynt grunnlag å skylle dødsfallet på Den nordiske motstandsbevegelsen.

«La Finland vise veien og la oss ta et krafttak mot hat og vold», skriver feministene i slutten av artikkelen. Dette til tross for at Finland ikke har innført noe forbud mot «nazisme».

Kilder:
Feminister vill förbjuda meningsmotståndare
Vi kan bättre – sluta mingla med nazister