Hjem Nyheter Norden Svenske homoseksuelle krever å få donere blod

Svenske homoseksuelle krever å få donere blod

6

SVERIGE Homoseksuelle har startet en kampanje for å presse myndighetene til å la medlemmer fra den ekstreme risikogruppen få donere blod.

I dag er det i Sverge som i Norge at homoseksuelle har en karantenetid på ett år fra de har hatt sex med andre menn til de kan gi blod. Med den nye kampanjen #regnbågsblod (regnbueblod) krever svenske homoseksuelle å få donere blod på lik linje som vanlige mennesker.

Grunnen til at homoseksuelle ikke får donere blod er at det er en ekstrem overrepresentasjon av hiv og andre sykdommer i gruppen. Frihetskamp har tidligere omtalt det homoseksuelle fenomenet «bugchasing», som innebærer at homoseksuelle menn har ubeskyttet sex med hiv-positive menn for å frivillig bli smittet med hiv-viruset.

Den nye homokampanjen har blitt lansert for å redusere karantenetiden til homoseksuelle fra tolv til tre måneder.

– Vi mener at en karantene på tre måneder etter at du har hatt en ny sexpartner er det som trengs og det er uinteressant om du er homoseksuell eller ikke, sier homoseksuelle Tobias til Metro.

Tobias har fått gjennomslag for at forvaltningsmyndigheten for helse- og sykepleie skal endre formuleringer på sin nettside. Nå er målet hans å redusere karantenetiden. Tobias blir nemlig «krenket» av at myndighetene tar hensyn til at homoseksuelle har flere sexpartnere enn vanlige mennesker.

Helena Ström fra Socialstyrelsen skriver til Metro at det dog er umulig å ha en så lav karantenetid som de homoseksuelle krever:

«Du kan ikke, med testene som brukes i Sverige, utelukke samtlige smitteemner som EU-direktivene faktisk krever at samtlige medlemsstater tar på en potensiell blodgiver. Med en mer følsom testdiagnostikk kan karantenetiden for dette sannsynligvis reduseres til fire måneder, men ikke til tre måneder ettersom vi også tester for hepatitt, syfilis og så videre som har lengre tid fra smittetidspunktet til at det kan oppdages i blod.»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
3 år siden

Helt utan hänsyn till något annat än sig själva driver homolobbyn frågor som är helt absurda och till och med hälsovådliga.
Knus homolobbyen!

Asgaut
Asgaut
3 år siden

Hører fra tid til annen om lite blod i blodbanken. Selv er jeg helt frisk, noen vil kanskje mene at jeg er litt syk i hodet. 🙂 Men jeg har i alle fall ingen seksuelt overførbare infeksjoner. Sånn sett synes jeg det er litt merkelig at ikke får lov til å være blodgiver. Det er imdlertid ikke personlig veldig viktig for meg.

Homoene får nok presset gjennom likestilling på dette området også – lenge før du greier å få knust homolobbyen, Tommy. 🙂

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Nok et eksempel på hva GRIDS-folkene krever; å få gi blod til forutsetningsvis friske mennesker som trenger det i en gitt situasjon. Det var slik Arthur Ashe, den kjente tennisstjernen, ble påført AIDS, som han senere døde av. De GRIDS-befengte homoene kan gjerne få gi blod til andre GRIDS-personer; de tåler det sikkert, så mye virus og mikrober de har tatt opp i seg allerede ved å være «bottom» eller «top», når de har seg med hverandre. Jeg vil iallfall betakke meg for å få blod fra slike pervoer.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Hva er GRIDS-folk? Begrepet «GRIDS» er ukjent for meg. Er det noe norrøne greier, eller…Virker ikke som det er noe positivt i alle fall. Mulig du mener at jeg er et GRIDS-menneske…

PS: Dersom du ikke vil ha blodet mitt, så kan jeg ha det for meg selv, jeg. Det er friskt og fint. 🙂

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Asgaut
3 år siden

Homosexuella ska överhuvudtaget inte få donera blod. Den överlägset mest överrepresenterade grupp när det kommer till att sprida könssjukdomar.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
Svar til  Asgaut
3 år siden

Det var den opprinnelige betegnelsen på HIV/AIDS som en homoseksuelt overførbar sykdom: https://en.wikipedia.org/wiki/Gay-related_immune_deficiency
Uten at jeg vet det sikkert er vel ubeskyttet homosex(buttsex), den vanligste smitteveien fortsatt? Selv om deling av sprøyter, osv. og heterosex også spiller inn..