Hjem Nyheter Svenske innbyggere i flerkulturelle områder er livredde – halvparten våger ikke å...

Svenske innbyggere i flerkulturelle områder er livredde – halvparten våger ikke å gå ut

UTENRIKS Halvparten av innbyggerne i det sørlige Malmö og Botkyrka våger ikke å gå ut om kvelden, ifølge en ny undersøkelse som BRÅ har gjennomført.

Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) har for første gang gjennomført en kartlegging av usikkerhet og bekymring for kriminalitet på lokalt nivå – og resultatet var som forventet.

I sørlige Malmö sier 48 prosent av innbyggerne at de føler seg utrygge når de oppholder seg utendørs om kveldene eller at de ikke tør å gå ut. Det ser ikke mye bedre ut i Stockholms forsteder, blant annet i Botkyrka hvor 45 prosent sier det samme. På steder der flerkulturen ikke er så tydelig, er tallene betydelig lavere, for eksempel i Lund er tallet «bare» 22 prosent.

– Det er jo naturligvis ikke bra ettersom det innebærer en viss begrensning, sier Mats Löfving, leder for politiets nasjonale operative avdeling.

Selv i Norrland er det stor følelse av usikkerhet. I sørlige Lappland er 45 prosent av beboerne bekymret for kriminaliteten. Men mest bekymret er innbyggerne i Ystad, der 58 prosent uttrykker en lignende bekymring.

12 000 personer i alderen 16–84 i alle politiområder deltok i undersøkelsen, som vil bli gjennomført årlig.

Relaterte artikler:
Innvandrere topper svensk statistikk over seksualforbrytelser
Svenske politikere vil sette inn militæret mot innvandrergjenger
Lovløsheten sprer seg i Europa.

Kilde:
Boende i »mångkulturella» områden livrädda – hälften vågar inte gå ut