Hjem Nyheter Norden Svenske myndigheter: «Informasjon til deg som tenker å skaffe barn med ditt...

Svenske myndigheter: «Informasjon til deg som tenker å skaffe barn med ditt søskenbarn»

2

ABSURDISTAN Stadig flere mennesker i Sverige gifter seg innenfor familien. Alle medisinske risikoer det medfører har fått sosialvesenet til å handle, med enda en informasjonskampanje lik brosjyren «Til deg som er gift med et barn».

Statsminister Stefan Löfven og andre sosialdemokrater i LHBTP-tog.

I primitive æreskulturer hvor man gjerne gifter seg innad familien og slekten er det dels et problem at disse ekteskapene i Sverige kan skje uten samtykke mellom partene og dermed være ulovlig, med det er også et medisinsk problem da risikoen for genetiske defekter øker når får eksempel to søskenbarn skaffer barn med hverandre. Om denne problematikken med søskenbarnsgiftemål skrev Dagens Samhälle flere artikler i høst da en stor mengde motstandere til æreskulturene etterlyste informasjonsmateriale til ungdommer med æresnormer i sin hverdag.

Denise Norström (S), sjef for region Västmanland, var en av de som ønsket velkommen forslaget om at myndighetene skulle informere Sveriges innbyggere om de medisinske risikoene med søskenbarnsgiftemål, men hun etterlyste samtidig «standardisert informasjonsmateriale» fra sosialvesenet.

Nå annonserer Anders Fejer, enhetssjef ved helse- og sykepleieavdelingen hos Socialstyrelsen, i en e-post til Dagens Samhälle at myndigheten nå arbeider med å produsere slikt informasjonsmateriale:

I vår løpende inventering har vi konstatert et behov for støtte rundt prekonseptuell rådgivning i vid forstand. Når spørsmålet om søskenbarnsgiftemål ble tatt opp i fjor var det naturlig å inkludere også dette.

Arbeidet med å advare befolkningen om farene med søskenbarnsgiftemål innledes neste år.

– Jeg tenker spontant på mammapleien, asylhelsen og familielegene. Men også ungdomsmottakene er viktige, der kan de oppdage barn og ungdommer som risikerer å bli giftet bort, sier Nordström som ønsker velkommen at Socialstyrelsen nå vil forsyne regionene med det etterspurte materialet.

Nordström sier at befolkningen i Sverige har rett til å bli informert om risikoene med søskenbarnsgiftemål akkurat som at staten informerer om risikoer med røyking under graviditeten og når en kvinne tenker å føde sitt første barn etter at hun har fylt 35 år.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Se på kartet som viser frekvensen av søskenbarn- og onkel/nieseekteskap i verden, og da vet vi hvilke innvandrergrupper i Norden som praktiserer dette:
https://europepmc.org/articles/PMC3419292/bin/12687_2011_72_Fig1_HTML.jpg

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

Dette er i samme gate som når asylsøkere sendes på kurs for å lære at det ikke er greit å voldta. Det er virkelig kremen av menneskeheten som importeres til våre land.