Hjem Nyheter Norden Svenske politiet igjen utsatt for vold – beklager seg i SVT

Svenske politiet igjen utsatt for vold – beklager seg i SVT

4

SVERIGE Det har igjen skjedd at det svenske politiet har blitt utsatt for steinkasting i et innvandrertett område. Denne gangen skjedde steinkastingen i Dalhem utenfor Helsingborg. Politiet klarte ikke å gripe noen gjerningsmann, men kunne fortelle at det hele var veldig ubehagelig.

Politiet ønsker at forstadspøblene slutter å kaste stein på dem, da dette er ubehagelig. På bildet hoppet en politibetjent stokkhest i gettoen Gottsunda. Skjermbilde: Facebook.

Det svenske politiet går nå ut og forteller at det er veldig ubehagelig når folk kaster stein på dem, skriver Samhällsnytt.

Natt til mandag ble politi og vektere utsatt for steinkasting i bydelen Dalhem i Helsingborg, som ifølge politiet risikerer som mange andre svenske forsteder å utvikles til et såkalt utsatt område.

Etter hendelsen ble politimannen Johan Mangbo intervjuet av SVT, hvor han fortalte at det er veldig ubehagelig når man blir utsatt for steinkasting og at politiet fordømmer det.

– Når vektere, politi, redningstjeneste eller ambulanse blir utsatt for steinkasting så er det selvfølgelig noe vi fordømmer på det sterkeste – og synes er ubehagelig, sier Mangbo.

Politiet klarte ikke å pågripe noen mistenkt for steinkastingen, men Mangbo opplyser at de «samler materiale» og at det er noen «interessante spor». Politiet har heller ikke utstedt en gjerningsmannprofil av personene som kastet steiner.

Politiet har også tidligere beklaget seg over at de blir utsatte for steinkasting. Etter et opprør i den «utsatte» innvandrerbydelen Brandkärr i Nyköping i fjor gikk politiet ut i sosiale medier for å appellere til innbyggerne om å slutte å kaste stein ettersom «Vi blålyspersonell er mennesker og ønsker akkurat som dere andre å komme hjem etter endt arbeidsdag».

Politiet har til rådighet en lov, sabotasje mot blålyspersonell, som kan lede til fengsel på livstid for de som angriper eller på annet sett forstyrrer blålyspersonell som politi, redningstjeneste eller ambulanse.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
2 år siden

En tragisk komedie.

NS14
NS14
2 år siden

Huff, pinlig.

David T
David T
2 år siden

Dette er jo helt vanvittig, kan ikke politiet tenke selv eller er de helt programmert av sine sjefer? Hvorfor i huleste ser de en annen vei? Hadde det vært hvite som hadde gjort noe slik så hadde de jo stormet de og arrestert de. Helt syk forskjellsbehandling, det er som om innvandrere er fredet og hvite fritt vilt, i våre egne hjemland.

Håkon
Håkon
2 år siden

Ubehagelig når maskert politi går til angrep på fredlige demonstranter med batong og tåregass også, jævla svin.
Husker godt demonstrasjonen i Gøteborg i 2017.