Hjem Nyheter Norden Svenske politikere vil begrense forsamlingsfriheten

Svenske politikere vil begrense forsamlingsfriheten

6

YTRINGSFRIHET Det svenske grunnlovsutvalget stiller seg positivt til en endring i grunnloven som begrenser forsamlingsfriheten. Forslaget har allerede blitt vedtatt av en tidligere riksdag og trenger nå bare én avstemning til for å bli vedtatt.

Riksdagshuset i Stockholm. Foto: Holger.Ellgaard (CC BY-SA 3.0).

I april stemte Sveriges riksdag «ja» til et forslag om å forandre grunnloven for å begrense ytringsfriheten. Forslaget er at det skrives inn i grunnloven at grupper som «begår eller støtter terrorisme» kan nektes demonstrasjonstillatelse. Dette skriver Nordfront.

Nå har grunnlovsutvalget sagt ja til at riksdagen igjen stemmer for forslaget, slik at grunnlovsendringen blir vedtatt, skriver Fria Tider. Grunnlovsendringer må nemlig vedtas av to riksdager med et riksdagsvalg mellom.

Tanken med at to riksdagers majoritet er nødvendig for en grunnlovsendring er at folket skal kunne forhindre at politikerne forandrer grunnloven. Men som vanlig har spørsmålet om grunnlovsendringen ikke blitt nevnt i løpet av årets valgkamp, og det eneste riksdagspartiet som har vært kritisk til det er Västerpartiet.

Grunnlovsendringen foreslås å gjelde fra og med 1. januar 2023, og åpner opp veien for å kunne forby organisasjoner som politikerne mener driver med «terrorisme».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
2 måneder siden

På en måte så kan det virke fornuftig dette med at terrorisme ikke skal inkluderes men med den regjeringen man nå har så er det ikke utenkelig at definisjonen av terrorismen vil forandre seg etterhvert som folket i større grad organiserer seg og står opp mot dem.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Richard Eide
2 måneder siden

IS ble foret med Amerikanske våpen, Amerikanske biler, og Amerikanskt utstyr generelt. Flere av IS terroristene var allerede Svenske statsborgere eller fikk innvilget statsborgerskap i Sverige samtidig som dem bedrev sin terror virksomhet i både Sverige og Syria.

Det er terror å samarbeide med terrorister til terroristers fordel. Dette visste Løfven veldig godt. Derfor vil han (om han fortsatt er i live) bli fengslet for terrorisme sammen med sine egne når DNM tar makten.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Straight Pride
2 måneder siden

(Med mindre han allerede har blitt re-inkarnert som muslim i Syria, vel å merke.)

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
2 måneder siden

Problemet er at dagens politikere og media misbruker ordet terrorisme. De omdefinerer begrepet slik at enhver som er i politisk opposisjon vil anses som terrorister. Ytrer man noe de ikke liker vil de definere det som «hatkriminalitet», og omsider vil de går enda lenger som å definere det som terrorisme. All politisk opposisjon, uansett om det er fredelig eller man forsvarer seg mot regimets voldshunder, vil til slutt defineres som terrorisme. Velkommen til agenda 1984.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Nasjonalsosialist
2 måneder siden

Der er begrenset hvor lenge en kan sitte på okseryggen å ri rodeo. Kun et tidsspørsmål.

Når en først faller av, er en ferdig.

Denne eliten, begynner å bli sliten og ufokusert. Det gjør ikke oksen….

The goyim knows
The goyim knows
2 måneder siden

Det må vel nå bli tydelig selv for mannen på gaten også, hvem som faktisk står for ytringsfrihet og hvem som er en trussel mot ytringsfriheten. Våre land blir styrt av nykommunister som ønsker å innføre diktatur.