Hjem Nyheter Sverige: 14 medlemmer av Motstandsbevegelsen har blitt frikjent for hatkriminalitet

Sverige: 14 medlemmer av Motstandsbevegelsen har blitt frikjent for hatkriminalitet

0

SVERIGE 14 medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen har blitt frikjent for såkalt hets mot folkegruppe i sammenheng med en demonstrasjon i 2017.

Ifølge Fria Tider gjelder dommen den “samlede oppførselen” til demonstrasjonen i sin helhet. Samtidig har imidlertid individer blitt dømt for “voldelige opptøyer”. Saken gjelder en demonstrasjon som fant sted i Göteborg den 30. september 2017.

Ifølge påtalemyndighetene hadde demonstrantene gjort seg skyldig i å spre hat og forakt mot utenlandske folkegrupper i løpet av demonstrasjonen. Lagmannsretten for Vestre Sverige har imidlertid avvist de delene av påtalen som gjaldt hatkriminalitet og hadde dette å si:

Lagmannsretten bedømmer att deler av påtalen, blant annet att demonstrantene brukte partijakker med tyr-runen og faner med tyr-runen, viser til trykte publikasjoner som skal prøves i pressefrihetssaker der justiskansleren avgjør om påtale skal reises. Ved vurderingen av de gjenværende omstendighetene anser lagmannsretten blant annet att det ikke har blitt bevist att tyr-runens tilknytning til den nasjonalsosialistiske bevegelsen i fra 1930-, og 1940-tallet var generelt kjent ved demonstrasjonens tidspunkt. Ifølge lagmannsretten når ikke bruken av treskjoldet malt med tyr-runen, sammen med andre omstendigheter, nivået for forakt som kreves for att det skal være et spørsmål om hets mot folkegrupper.

Les også:
Største nasjonale demonstrasjonen i Göteborg i moderne tid!
Demonstrasjonen i Göteborg – en fiasko for systemet
Film fra demonstrasjonen i Göteborg
Göteborgpolitiet kan ikke begrunne oppløsningen av demonstrasjonen
Bildereportasje fra demonstrasjonen i Göteborg
Göteborgrettssaken: Stort nederlag for systemet – ingen dømmes for «hat»
Politiet har identifisert flere personer fra Göteborgs voldsvenstre
Antifa skriker «Allahu Akbar» i Göteborg
Antifascister dømt for torturdrap nær Göteborg
Motdemonstrant bar kniv i Göteborg
Bechir Rabani infiltrerte den voldelige pøbelen i Göteborg