Hjem Nyheter Norden Sverige: Aktor ber om fengselstraff for tankekriminalitet

Sverige: Aktor ber om fengselstraff for tankekriminalitet

TANKEKRIMINALITET Den systemlojale aktoren i saken mot den 65 år gamle kvinnen som mistenkes for tankekriminalitet for å ha skrevet om innvandringen på Facebook krever nå fengselstraff for kvinnen.

Foto: Daniel Sjödahl.
Foto: Daniel Sjödahl.

Den folkeforræderiske aktoren Lisa Hedberg ber om fengselstraff for en eldre kvinne som mistenkes for tankekriminalitet. Hun er tiltalt for totalt åtte tilfeller av brudd på liksom-loven «hets mot folkegruppe».

Under rettergangen nektet kvinnen straffeskyld for det såkalte lovbruddet og svarte «ingen kommentar» på alle spørsmål fra aktor. Kvinnen påstås for eksempel å ha skrevet at Islam er «de sinnsforvirredes klubb».

Lisa Hedberg leste også opp et annet innlegg kvinnen skal ha skrevet: «Hvorfor karantene mot dyr og ikke mot disse æreløse bakteriesprederne?».

– Det kan man virkelig spørre seg, hørtes da fra tilskuerplassen ifølge Jönköpingsposten.

Ifølge avisen sier hun følgende i et YouTube-klipp: «Jeg har aldri gjort noe kriminelt i hele mitt liv, så går det fullt av voldtektsmenn ute som voldtar våre svenske jenter, de brenner biler og alt sammen«, og «Hvorfor gjør dere ikke noe, nå får det være nok, ut og protester».

Aktor mener at dette er meget alvorlig, spesielt med tanke på at kvinnen har mant til protester, hvilket er merkelig da protester påstås være lovlig i Sverige.

– Vi har ytringsfrihet i Sverige, men dette her går klart over grensen for hva som er tillatt i vårt samfunn. Det er planlagte innlegg som ikke er skrevne i hastverk og ifølge min oppfatning ligger det ikke på nivå for bøter, men er oppe på fengselnivå, sier folkeforræderen til Jönköpingsposten.

Dommen blir annonsert den 21. mars.