Hjem Nyheter Norden Sverige anses være en «perleport» for terrorister

Sverige anses være en «perleport» for terrorister

MASSEINNVANDRING Sverige har fått et rykte på seg for å være en sikker inngangsport for terrorister. En 46 år gammel veteran-jihadist klarte på mandag å stoppe sin utvisning fra Sverige ved å søke asyl.

Terror-beredskap

Den 46 år gamle bosniske IS-terroristen ankom Malmö lufthavn med fly fra Tyrkia på mandag. Han kom i selskap med sine fire barn, til mammaen som allerede befinner seg i Sverige. Ved grensekontrollen ble det oppdaget at mannen hadde et nytt bosnisk pass og at Frankrike har begjært at han nektes innreise. Ettersom den bosniske mannen regnes for å være en meget farlig veteran-jihadist ble han satt i varetekt og skulle raskt bli utvist fra Sverige.

Ved å søke asyl klarte dog terroristen å stoppe sin hurtige utvisning fra Sverige, og saken har dermed blitt tatt over av Migrationsverket (Sveriges UDI) som nå må gjennomføre en utredning. Leif Fransson som er grensepoliti sier at så fort ordet «asyl» nevnes så åpnes perleporten.

— Sverige har fått et rykte som en sikker inngangsport for terrorister, sier kommissær Fransson.

Migrationsverkets pressesjef Fredrik Bengtsson sier at SÄPO (Sveriges PST) er informert og at saken skal behandles raskt. Med tanke på at den bosniske mannen er både terrorist og veteran-jihadist skal han i praksis ikke ha noen mulighet til å få asyl i Sverige, men en definitiv beskjed kommer først etter at utredningen er ferdig.

Kilder:
Sverige anses vara en »pärleport» för terrorister
Bosnisk IS-jihadist sökte asyl i Malmö