Hjem Nyheter Europa Sverige bruker 123 millioner på kjønnsprosjekt for serbisk politi

Sverige bruker 123 millioner på kjønnsprosjekt for serbisk politi

0

ABSURDISTAN I 2019 vil 123 millioner svenske skattepenger gå til et prosjekt for å «utdanne» serbisk politi i kjønns- og likestillingsspørsmål.

I 2019 kommer den svenske regjeringen til å legge 123 millioner kroner på et prosjekt der serbisk politi skal utdannes i kjønns- og likestillingsspørsmål. Slik beskrives programmet:

Gender Coach-programmet er et unikt tilfelle for høyere sjefer i myndigheter å utvikle sin kompetanse innen likestillings- og kjønnsintegrering og gjennomføringen av FNs sikkerhetsrådsresolusjon 1325 og etterfølgende resolusjoner om kvinner, fred og sikkerhet.

Programmet pågår i to år. Gjennom programmet får deltakerne hver sin personlige coach med spesialkompetanse, som hjelper med konkret og direkte applisering av likestillingsintegrering innen respektive deltakeres virksomhetsområde.

Politimannen Mats Berggren, som er stasjonert i Beograd og er ansvarlig for utdanningen, har skrevet om sine opplevelser på Twitter. Twitterbrukerne som leser om prosjektet virker, av kommentarene å dømme, ikke være spesielt imponerte. Brukerne spør blant annet om ikke pengene hadde gjort mer nytte hos det svenske politiet.

Akkurat hvilken nytte Gender Coach-programmet kan tenkes gjøre for Serbias politistyrke gjenstår å se.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg