Hjem Nyheter Globalt Sverige er det nest mest farlige landet i verden for kvinner

Sverige er det nest mest farlige landet i verden for kvinner

KRIMINALITET En rapport fra publiseringsgruppen «Safety Detectives» lister Sverige som det nest mest farlige landet i verden for kvinner.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Publiseringsgruppen «Safety Detectives» spesialiserer seg på kybersikkerhet og personlig sikkerhet. I en ny studie, hvor statistikk fra 78 forskjellige land har blitt sammenliknet, havner Sverige i toppen av en liste land som anses være farlige for kvinner.

Studien er hovedsakelig basert på kriminalitetsstatistikk fra de forskjellige landene, samt hvilke lover som finnes for å beskytte kvinners sikkerhet. Antallet forbrytelser per 100 000 kvinner er også analysert.

«Før vi kom frem til selve resultatene ble vi overrasket over hvor vanskelig det var å finne data. Ikke bare i land hvor kvinners rettigheter er understilt mannens, men også i mange land hvor de har samme rettigheter», kommenterer en av studiens forfattere Yevheniia Hordiienko.

De ti sikreste landene for kvinner vurderes å være:

 1. Japan
 2. Polen
 3. Bosnia-Hercegovina
 4. Slovenia
 5. Italia
 6. Hellas
 7. Egypt
 8. Kina
 9. Serbia
 10. Montenegro

De ti farligste landene for kvinner vurderes å være:

 1. Sør-Afrika
 2. Sverige
 3. El Salvador
 4. Jamaica
 5. Honduras
 6. Guyana
 7. USA
 8. Saint Vincent og Grenadinene
 9. Colombia
 10. Peru

Ifølge studiens forfattere kan eksempelvis Sverige og USAs høye plassering på listen ha å gjøre med hvor stor andel av begåtte forbrytelser som anmeldes. Sverige har flest anmeldte voldtekter i hele Europa, forklares det.

Samtidig vurderes det at anmeldingstilbøyeligheten i land som Sør-Afrika og El Salvador er veldig lav, selv om de ligger i toppen av listen.