Hjem Nyheter Norden “Sverige er en krigssone”

“Sverige er en krigssone”

MULTIKULTUR Somaliske Mohamed Dame er på flukt fra kriminelle gjenger i Sverige. Han mener landet nå er en krigssone, og vurdere å flytte tilbake til hjemlandet.

Capture

Somaliske Mohamed Dame har bodd over 20 år i Sverige, men er skremt over utviklingen. Nå bor han og familien på hemmelig adresse fordi de jages av kriminelle gjenger fra Göteborg. I et intervju med NRK forteller han at Sverige nå en regelrett krigssone.

– Det er som en krigssone. Vi vet ikke hvem som blir skutt. Kuler kan treffe deg over alt. Nå er det mer våpen enn noensinne. Det er mer narkotika enn noen gang. Det er mer utrygghet. Alle er redde. Jeg våger og si sannheten, det er ikke mange som våger det.

Mohamed Dame ankom Sverige som seksåring, og arbeidet en periode med ungdommer som sivilansatt i politiet. Det var i sammenheng med den jobben at Dame skal ha kommet i konflikt med de kriminelle miljøene; de anklaget ham for å være en angiver. Som følge av trusler og utrygghet er han og familien nå på flukt og bor på skjult adresse.

– Nå ser vi mord hver uke. Vi har sett angrep med automatvåpen på restaurant, hvor folk blir skutt i hjel. Vi har sett granater bli kastet inn gjennom vinduet i leiligheter og barn drept. Folk er fortvilte og skrekkslagne. De tenker på sine barn. De får vondt i magen hver gang de svinger inn på parkeringen der de bor. Vi befinner oss i krig, med våpen og pistol og narkotika over alt. De har overtatt blokken der jeg bodde. Dette kan ikke fortsette, dette her.

Dame har fortsatt et håp om at Sverige igjen kan bli et trygt land, men skjer det ikke vurderer han å reise tilbake til sitt hjemland.

– Kanskje jeg skal flytte tilbake. Jeg vet ikke. Men jeg vil ikke flykte omkring i Sverige. Jeg vil kjenne trygghet.

Kilde:
Mohamed er på flukt – innad i Sverige