Hjem Nyheter Norden Sverige får ikke hjelp av USA til å påvirke Tyrkia

Sverige får ikke hjelp av USA til å påvirke Tyrkia

NATO-SØKNAD Det amerikanske utenriksdepartementet forteller at de ikke kommer til å hjelpe Sverige med å påvirke Tyrkias innstilling til et svensk NATO-medlemskap.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson t.v. og Finlands statsminister Sanna Marin t.h. Foto: Fanni Uusitalo, FinnishGovernment, Creative Commons Attribution 2.0.

Det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Ned Price sier at det ikke er opp til USA å påvirke Tyrkia sin innstilling til et svensk NATO-medlemskap.

Tyrkia vil ikke godkjenne et svensk NATO-medlemskap fordi den svenske regjeringen har gode relasjoner til kurdiske PKK og PYD. De påpeker også at «Sverige har terrorister [kurdere] i sitt parlament».

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan krever at Sverige opphever våpenembargoene mot Tyrkia, samt at alle PKK-medlemmer utleveres til Tyrkia, noe han imidlertid er sikker på at ikke blir oppfylt.

Erdoğan skal møte Finlands president Sanna Marin i dag, men holder foreløpig døren stengt for Sverige, rapporterer Fria Tider.

Til Dagens Nyheter forteller Sveriges statsminister Magdalena Andersson at samtaler med Tyrkia er planlagt.