Hjem Nyheter Norden Sverige: Google domfelt for brudd på databeskyttelsesloven

Sverige: Google domfelt for brudd på databeskyttelsesloven

0

SVERIGE Google må betale en bot på 52 millioner kroner for neglisjering av sin plikt til å beskytte personopplysninger i tråd med EUs personverndirektiv.

Domfellelsen fant sted i Stockholms forvaltningsrett mandag denne uken ifølge Friatider, og den jødiskeide IT-giganten må dermed betale 52 millioner kroner i bøter. Retten bestemte at Google ikke har holdt seg til regelverket for sletting av personopplysninger i tråd med «retten til å bli glemt«.

Retten til å bli glemt ble fastslått av EUs domstol i 2014 og innebærer at personer «har rett til å få søketreff på sine navn fjernet dersom de er utilstrekkelige, irrelevante, eller ikke lenger relevante for formålet de ble bearbeidet for».

Google har det imidlertid som rutine å informere webansvarlige når siden deres har blitt fjernet fra listen over søketreff i tråd med retten til å bli glemt, hvilket ifølge domstolen bryter med personvernloven.

Google argumenterte for at rutinen var nødvendig med hensyn til deres, de webansverliges og Internett-brukeres rett til ytrings- og informasjonsfrihet.

Denne appellen til ytringsfriheten fra Googles side virker noe hul da Frihetskamp tidligere har rapportert om den jødiskeide bedriftens systematiske bruk av sensur mot politiske holdninger IT-giganten misliker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg