Hjem Nyheter Norden Sverige: Halvparten av unge er bekymret for å bli utsatt for kriminalitet

Sverige: Halvparten av unge er bekymret for å bli utsatt for kriminalitet

4

SVERIGE Annenhver svenske niendeklassing oppgir at de føler seg bekymret for å bli utsatt for kriminalitet. Mange unge planlegger livet sitt for å unngå å bli utsatt, mens mange oppgir at de allerede har blitt utsatt for kriminalitet.

Illustrasjonsfoto. Foto: CC public domain.

Det kriminalitetsforebyggende rådet (sv: Brottsförebyggande rådet red. anm.) har gjennomført en undersøkelse hvor 6 000 niendeklassinger svarte på spørsmål om sin hverdag. Annenhver elev i klassetrinnet svarer at de er bekymret for å bli utsatt for kriminalitet. Mange av dem begrenser også det de gjør i sin hverdag.

I blant unngår man å besøke en venn hvis man må å gå dit på egen hånd, i blant tar man omveier for å unngå visse områder. Slik ser hverdagen ut for ungdommer i det stadig mer voldelige Sverige.

– Det er bekymringsfullt at det er så mange elever som føler seg engstelige, og det er problematisk at man føler at man ikke kan gjøre visse ting av bekymring for å bli utsatt for kriminalitet, sier Anna Gavell Frenzel, etterforsker ved det kriminalitetsforebyggende rådet til SVT Nyheter.

Andelen jenter som føler seg bekymret er større enn hos guttene. 56 prosent av jentene oppgir at de aktivt begrenser hverdagen sin for å unngå kriminalitet, mot 46 prosent av guttene. Videre oppgir 48 prosent av niendeklassingene at de allerede har blitt utsatt for kriminalitet minst en gang tidligere.

Tendensen til å anmeldte hos ungdommer som er utsatt for kriminalitet er lav. De lovbrudd som oftest anmeldes i aldersgruppen er ran, men bare en tredjedel av ungdommene som sier at de har blitt utsatt for ran har anmeldt dette til politiet.

Les også:
Svensker opprørt etter viral ydmykelsesfilm
Svensker i minoritet i landets tredje største by
Lærere tør ikke gå på jobb etter innføring av sosialdemokratisk integrasjonsplan
Lovløsheten sprer seg i Europa
Sverige: Kvinne henrettet på gaten i flerkulturelle Malmö
Politiet advarer mot flere voldtekter i Malmö
Svensk politi: «Voldskriminaliteten blant barn har økt kraftig»
Gutt knivstukket på barneskole i Göteborg – døde av knivskader i halsen
Svenske innbyggere i flerkulturelle områder er livredde – halvparten våger ikke å gå ut
Svenskene er redde for å gå ut alene

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Importen av brune og svarte lav-IQ unge menn(i hovedsak muslimer), til Sverige(og Norge), har ført til at deler av Stockholm, Malmö, Göteborg, osv. er blitt no-go soner for vanlige folk, og også etater som politi og brannvesen. Og hvem er ansvarlig for dette? Forræderne i Riksdagen; kort og godt «våre» politikere, som vi har valgt inn til å representere oss og våre interesser, men som med helt andre agendaer arbeider for folkeutbytte/langsomt folkemord.

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
Svar til  Proverbs 26:11
1 år siden

Hvorfor ikke å slo tilbake i stedet for å klage? Hjelpeløse og feige er fortjent a ble banket på gata.

ØRKENPROBLEMER
ØRKENPROBLEMER
1 år siden

VALHALL VENTER.

kald vind
kald vind
1 år siden

En skam for Sverige .

4
0
Hva synes du? Gi en kommentarx
()
x