Hjem Nyheter Norden Sverige: Kvinnelig politibetjent som ringte en mistenkt for å advare ham får...

Sverige: Kvinnelig politibetjent som ringte en mistenkt for å advare ham får beholde jobben

2

SVERIGE En kvinnelig politimann ringte opp og forsøkte å advare en mistenkt i en drapssak. Hun ble tiltalt for brudd på taushetsplikten, alternativt tjenesteforsømmelse – men kommer allikevel til å få beholde jobben.

Politiet i Sverige leker med kjepphest i Gottsunda. Foto: Facebook.

En kvinnelig politimann som ringte og advarte en mann om at han var etterlyst kommer sannsynligvis til å få fortsette sitt arbeid selv om hun blir dømt, skriver Dagens Juridik.

Det var sommeren 2019 som et drap fant sted i Malmö. Politiet kunne raskt identifisere flere mistenkte, inkludert en mann i 20-årsalderen som de trodde hadde kjørt drapsmannen til og fra åstedet.

Politiet arresterte mannen in absentia og han ble etterlyst samtidig som en telefon politiet trodde tilhørte mannen ble avlyttet.

Den kvinnelige politimannen var ansatt som etterforsker i Malmö og ringte dagen etter den avlyttede mannen og forsøkte å advare ham.

– Du er etterlyst, sa hun.

Hun ringte dog til feil person ettersom telefonnummeret hadde blitt overført til en annen person fra den etterlyste. Da etterforskerne kontrollerte hvem som hadde ringt og forsøkt advare den mistenkte mannen fant de til til overraskelse ut at det var en annen politimann.

I avhør sa den kvinnelige politimannen at hun ikke husker samtalen, men at hun kjenner den mistenkte – som hun har arrestert flere ganger – og at hun har hatt kontakt med hans mor i flere år. Hun mener dog at hun må ha blitt bedt av noen andre om å ringe den mistenkte.

– Jeg skulle aldri på eget initiativ ha ringt og snakket med noen. Aldri, sier hun.

Kvinnen ble tiltalt i begynnelsen av oktober for brudd på taushetsplikten, alternativt tjenesteforsømmelse.

I en uttalelse fra politiets personansvarsnemnd skriver nemden at de bedømmer at «det meste tyder på at N.N ikke kommer til å bli skilt fra sin ansettelse om hun dømmes for forsettlig brudd på taushetsplikten. Hvis hun blir dømt for uaktsomt brudd på taushetsplikten eller tjenesteforsømmelse blir hun ikke skilt fra sin ansettelse».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11(@hans-simon)
1 år siden

Hmm… Kvinnelig politi»mann»? Er det korrekt idag? Og i Malmø? Hmm… Kan vi anta at den antatte gjerningspersonen – og hans medhjelper – var en av de såkalte berikerne, med høyere melaninprosent enn vanlige skandinavere? I det hele tatt… Alle triggervarsler er i beredskap – og aktivert når jeg leser om dette. Kvinnelige politi»menn» bør ellers kun brukes til kontorarbeid og ikke i felten – der duger de ikke.

Kim Larsen
Kim Larsen(@kim)
1 år siden

Har ikke kvinnen kontroll over egne handlinger?

Om noen ber deg ringe til noen får å si at de er etterlyst så stiller du spørsmål ved en sånn oppfordring.

Høres ut som en utrolig dårlig unnskyldning å løgn

Å være politi i Sverige er jo en dårlig jobb så de har vel ingen til å fylle hennes stilling siden hun får beholde jobben.