Hjem Nyheter Norden Sverige lanserer «hatomat» – skal oppdage tankekrim

Sverige lanserer «hatomat» – skal oppdage tankekrim

3

SVERIGE Den svenske staten lanserer nå Hatomaten, hvis hensikt er å kartlegge tankekriminalitet på internett.

Foto: Hatomaten.com

Totalforsvarets forskningsinstitutt (FOI) lanserer nå i samarbeid med politimyndigheten og Uppsala universitet Hatomaten, som er en del av et forskningsprosjekt for å oppdage såkalt netthat, et begrep som inkluderer alt fra rene trusler og grove krenkelser til avvikende politiske meninger.

Det såkalte netthatet er noe som er en trussel mot det frie ordet, ifølge forskerne bak prosjektet:

– Et internett preget av hat vanskeliggjør meningsfull kommunikasjon og truer også det frie ordet ved å skremme individer til stillhet, sier Nazar Akrami, som er forsker ved universitetet i Uppsala.

For å rette opp i dette vil man at allmennheten skal sende inn eksempler på «netthat», slik at man skal kunne utvikle algoritmer for automatisk gjenkjenning:

– Ved å be om hjelp av dem som utsettes for hatefulle kommentarer håper vi å kunne samle inn mer treningsdata og på denne måte utvikle bedre algoritmer, sier Johan Fernquist, som er forsker ved FOI.

Den som vil være med og «beskytte det demokratiske samfunnet» oppfordres til å sende inn eksempler på «netthat» til Hatomaten. Ifølge Vladimir, virksomhetsansvarlig ved en russisk trollfabrikk, arbeides det allerede på spreng med å sende inn antinordiske uttalelser fra folkefiendtlige politikere og makthavere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar O
Einar O
3 år siden

Det er jo helt absurd. Sverige er jo et eneste stort galehus med sinnssyke ledere.
Alt som ikke er i tråd med deres politikk kaller de for hat og er beredt til å straffeforfølge politiske meningsmotstandere. Det kalles diktatur.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Galskap.