Hjem Nyheter Norden Sverige og Finland overens om felles NATO-søknad

Sverige og Finland overens om felles NATO-søknad

4

NATO Finske medier rapporterer at regjeringene i Sverige og Finland i hemmelighet har blitt enige om felles søknad til NATO.

Magdalena Andersson og Sanna Marin.
Foto: Finlands regjering, (CC BY 2.0).

Den finske avisen Iltalehti skriver at regjeringen i Sverige i hemmelighet har kontaktet regjeringen i Finland, og ønsket at de to nabolandene skal gå med i krigsalliansen NATO samtidig.

Rapportene bekreftes av regjeringskilder til den svenske avisen Expressen.

Videre har de to regjeringene kommet overens om at «eventuelle» søknader vil bli annonserte og sendes inn til NATO i uke 20, i midten av mai.

Dette samtidig som presidenten i Finland, Sauli Niinistö kommer på statsbesøk til Stockholm.

«Åpenbart at de har økt tempoet»

Expressen beskriver hvordan de to regjeringene den siste tiden har arbeidet intensivt med en inntredelse i krigsalliansen. Blant annet ved å ha samtale med NATO-land og for å forsikre seg om at de vil slippe Finland og Sverige inn i alliansen.

Ingen av ländene har derimot gått ut med en offisiell beslutning, og det svenske regjeringspartiet Socialdemokraterna har heller ikke tatt en offisiell stilling i saken.

De ledende sosialdemokratene har blant annet krevd at USA skal verne om Sverige under tiden de ansøker seg til NATO, noe som USA har bemerket at slett ikke kan garanteres.

Ingen av de svenske riksdagspartiene vil gjennomføre en folkeavstemning om NATO-medlemskap, da de er bekymret for «desinformasjon» og fordi «det tar for lang tid». Det nordiske folket har altså ikke noe de skal få sagt i denne saken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Holger
Holger
9 måneder siden

NATO får det som de ville. Provoser til krig, bruk media til å fremstille et visst narrativ, og vips lar de hodeløse hønsene seg manipulere til ja for NATO.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
9 måneder siden

Disse kjærringene skal altså lede svensker og finner inn under NATO-paraplyen, der de garantert(?), vil være sikre mot den store, stygge russiske bjørnen. Og saueflokken lar seg villig lede når media, politikere, samt «eksperter», trykker på de rette knappene. Det som ikke lenger forundrer meg er hvor lett det er å manipulere folk med lett gjennomskuelig, emosjonelt ladet propaganda. Hør og se bare på krigsreportasjer om menneskelige lidelser og skjebner, barn og mødre som gråter og er uten mat, klær og tak over hodet. Noe som ALLTID skjer i en krigssituasjon, uansett. Bare graden varierer.

Roger M
Roger M
9 måneder siden

Håper Russland får ryddet opp i den svenske regjeringen. Lykke til.

trackback
9 måneder siden

[…] Sverige og Finland overens om felles NATO-søknad […]