Hjem Nyheter Sverige på tredje plass i mottak av kvoteflyktninger – takket være SD-forslag

Sverige på tredje plass i mottak av kvoteflyktninger – takket være SD-forslag

MASSEINNVANDRING Det faktum at Sveriges regjering vedtok Paula Bielers (SD) krav om økt mottak av kvoteflyktninger gjør nå at bare USA og Canada vil ta imot flere kvoteflyktninger enn Sverige i 2018.

I fjor fikk Sverigedemokraterna gehør for sitt krav, utarbeidet av jødinnen Paula Bieler, om at Sverige skulle ta imot minst 4 000 kvoteflyktninger per år. Migrationsverket skriver på sin nettside at Sverige nå er på tredjeplass i verden når det gjelder mottak av antall kvoteflyktninger per år. De to «topplassene» er tildelt USA og Canada.

Migrationsverket informerer om at hele 5 000 «kvoteflyktninger» vil komme til Sverige i 2018. Nytt for dette året er at fokus vil legges  mer på å akseptere svarte afrikanere «slik at de ikke skal behøve å drukne når de prøver å krysse Middelhavet»:

Omplassering blir nå også et stadig viktigere moment for å forhindre at folk risikerer livet i deres forsøk på å nå Europa gjennom å krysse Middelhavet. En del av Sveriges flyktninginnsats i Nord-Afrika vil derfor foregå langs den sentrale Middelhavsruten.

Migrationsverket skriver at «de mest utsatte og sårbare flyktningene som befinner seg utenfor sitt opprinnelsesland» nå kan «komme til Sverige på en ordnet måte». Til tross for at fred nå hersker i Syria regner Migrationsverket med at Syria vil være opprinnelsesland for den største gruppen av «kvoteflyktninger» som Sverige tar imot.