Hjem Nyheter Europa Oppdatert: Sverige plasserte russiske, kristne barn hos muslimer – brøt loven

Oppdatert: Sverige plasserte russiske, kristne barn hos muslimer – brøt loven

3

RETTSVESENET En russisk mann på rømmen med sine tre døtre har nå av polsk rett fått foreldreretten tilbake, etter at svenske myndigheter tvangsplasserte døtrene hos muslimer. Lovgivningen Polen brukte var en EU-konvensjon som forbyr barn å måtte tilbringe tid i fremmede omgivelser og miljøer. Oppdatert 10. april.

Foto: Twitter

Det var i forrige uke det ble rapport at den russiske statsborgeren Denis Lisov hadde «kidnappet» sine egne barn og rømt til Polen. Lisov hadde bodd i Sverige i syv år sammen med sin kristne familie på kone og tre barn. Da moren ble innlagt på psykiatrisk sykehus ville imidlertid svenske myndigheter ta fra Lisov barna, uten at familien fikk mulighet til å legge frem sitt syn. Barna ble så plassert hos muslimer, og faren kunne se barna kun seks timer i uken. Begrunnelsen som den svenske sosialtjenesten brukte var at de ikke hadde innsyn i familiens økonomi, og mente at faren var fattig.

I desperasjon flyktet Lisov med barna til Polen, hvorfra de planla å reise videre til Russland. Da Muslimen Mohammed, som hadde fått barna plassert hos seg, oppdaget hva som hadde skjedd meldte han fra, og med et overvåkningssystem ble det raskt funnet ut at familien hadde reist til Polen.

I Polen fikk familien rettslig hjelp av barneombudet Mikołaj Pawlak og advokater fra Ordo Irus-instituttet.

Polsk rett har nå fastslått at Sveriges sosialtjeneste har brutt en EN-konvensjon som forbyr å plassere barn i fremmedkulturelle miljøer, at barna vil være med faren og at de har et sterkt bånd. En søknad om flyktningestatus er også under behandling for familien.

Både russiske, så vel som polske representanter på myndighetsnivå har gratulert polsk rett med en klok og riktig avgjørelse.

Oppdatering 10. april:

Örebro tingrett har begjært Denis Lisov arrestert in absentia fordi han reddet barna fra sosialtjenesten og den rasefremmede familiens grep.

Forbrytelsen han er mistenkt for – barnebortføring – anses som grovt, rapporterer SVT.

Barna anses ifølge tingretten være «beskyttelsesløse» og har «vanskeligheter med å forsvare seg», hvilket var omstendighetene rundt at sosialtjenesten tok barna og plasserte dem i Örebro fylke hvor den mistenkte forbrytelsen skal ha blitt begått.

Den russiske faren bodde da i Vest-Sverige og hadde 40 mils reise for å besøke barna sine.

Opprinnelig publisert 8. april 2019 kl. 09:17.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordboer
Nordboer
3 år siden

Det kriminelle systemet bryter tilogmed sine egne lover.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Fantastisk bra gjort av faren og meget meget bra av de polske juristene.

Arno
Arno
3 år siden

«Da moren ble innlagt på psykiatrisk sykehus ville imidlertid svenske myndigheter ta fra Lisov barna, uten at familien fikk mulighet til å legge frem sitt syn. Barna ble så plassert hos muslimer, og faren kunne se barna kun seks timer i uken. Begrunnelsen som den svenske sosialtjenesten brukte var at de ikke hadde innsyn i familiens økonomi, og mente at faren var fattig.»

Hva faen!… Når det gjelder vanvidd som kulturmarxister, femannister og nazionister foretar seg så overgår i dag virkeligheten fantasien. Du ville ikke klare å dikte det opp!