Hjem Nyheter Norden Sverige: Politiet etterforsker tankekriminalitet etter konsert

Sverige: Politiet etterforsker tankekriminalitet etter konsert

SVERIGE Forrige helg ble det holdt en nasjonal konsert på den svenske vestkysten som har fått stor oppmerksomhet. Nå etterforsker politiet om det har blitt begått tankekriminalitet.

Foto: Nordfront.se

Forrige helg ble det holdt en nasjonal konsert på den svenske vestkysten. Blant bandene som spilte var Mellior Ante, Angry White Men, Endless pride og Nordic Storm.

Konserten gikk «ufattelig bra», beskrev arrangørene. Men nå blander politiet seg inn i kulturarrangementet. De har startet etterforskning om «hets mot folkegruppe».

– Hvem som helst har jo rett til å samles og ha en privat fest, men å derifra unisont skrike «Sieg Heil» eller gjøre «Hitlerhilsninger», det er jo en helt annen sak, sier politiområdesjef Jenny Wester til Sveriges Radio.

Hun refererer til en video som har spredt seg etter konserten, hvor en eller flere påstås ha begått de «fryktelige» forbrytelsene.

– Hets mot folkegruppe er jo en alvorlig forbrytelse, mener politikvinnen.

Reporteren spør henne så om de påståtte «Hitlerhilsningene» kan ha vært rettet mot noen.

– Det kan det være. Vi har gjort det slik, politiet har i etterhånd opprettet anmeldelsen. Det er utfra de opplysningene som media har gått ut med, sier Wester.

Forbrytelsen kommer dog ikke til å bli etterforsket av det lokale politiet. Saken skal i stedet sendes videre til politiets «hat- og demokratigruppe» i Göteborg.