Hjem Nyheter Norden Sverige: Riksdagskandidat tvinges ut av parti etter jøde-uttalelse

Sverige: Riksdagskandidat tvinges ut av parti etter jøde-uttalelse

0

DEMOKRATI Partistyret i svenske Feministiskt initiativ oppfordrer nå Oldoz Javidi til å gi fra seg sin plass på riksdagslisten etter uttalelsen om å deportere alle jøder fra Israel.

Oldoz Javidi på vei til Gaza. Bilde: Youtube.
Oldoz Javidi på vei til Gaza. Bilde: Youtube.

Som Frihetskamp tidligere rapporterte kom den iranske feministpolitikeren Oldoz Javidi i hardt vær etter at hun i et intervju med avisen Feministiskt Perspektiv sa at fred i midtøsten kan oppnås ved å transportere alle jøder i Israel til USA. Uttalelsen førte til massiv kritikk fra jøder verden over og Javidi har blitt anklaget for antisemittisme.

Rett etter Javidis ytring gikk partiledelsen i Feministiskt initiativ ut på sin nettside og deklarerte: «Partistyret står fast ved at vi har tillit til Oldoz Javidi. Hun forstår at hun nå har et stort arbeid å gjøre for å gjenopprette tilliten både for seg selv og for vårt parti.»

Oldoz Javidi gikk også selv ut i en kulturartikkel i Expressen og forklarte seg med at hun hadde blitt feiltolket: «Mine ord som handlet om vennskap mellom Israel og USA og sitatet invitere vennene over til seg har blitt forvandlet til etnisk rensning, fordrivelse og utryddelse av jøder.»

Javidi ba også om forlatelse for sin uttalelse: «Flere har tolket det som antisemittisk. Ettersom noen av de som tolket det slik er jøder innebærer det at de har tolkningsretten […] For det ber jeg genuint om forlatelse.»

Men nå har altså partistyret til Feministiskt initiativ endret sin innstilling og har publisert følgende offisielle uttalelse:

Partistyret har ikke lenger tillit til Oldoz Javidi, da hun ikke lenger samarbeider med partistyret om å gjenopprette tilliten for seg og partiet, i anledning den antisemittiske uttalelsen hun gjorde i Fempers som Feministiskt initiativ har tatt sterkt avstand fra. Vi har i dag derfor oppfordret Oldoz Javidi til å gi fra seg sin plass på riksdagslisten.

Fis partistyre utdyper ikke hva som ligger til grunn for påstanden om at Javidi nå ikke lenger samarbeider om å gjennopprette tilliten. Men i en egen artikkel i Expressen antyder hun selv: «At jeg i ett og samme drev har blitt benevnt som antisemitt, rasist, homofob, nazist og islamist sier en hel del om […] hvilke krefter som i det rådende debattklimaet har fått monopol til å definere sannheten.»

Disse «kreftene» nøyer seg definitivt ikke med en unnskyldning, men krever forbud mot ubehagelige meninger samt at syndere avsverger sin tro offentlig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg