Hjem Nyheter Sverige: SD stanser utvisning av afghansk pedofil – «tilpasset seg godt i...

Sverige: SD stanser utvisning av afghansk pedofil – «tilpasset seg godt i Sverige»

0

SVERIGE Den sverigedemokratiske meddommeren Roland Hagström prioriterte integrasjon over å utvise en pedofil voldtektsmann. Aktor bad om utvisning etter at afghaneren voldtok en 12-årig jente – det var dommeren uenig i.

Jimmie Åkesson, partileder for Sverigedemokraterna. Foto: Per Pettersson/flickr (CC BY 2.0).

En mann fra Afghanistan ble dømt til ett år og seks måneders fengsel etter å ha voldtatt en 12 år gammel jente og seksuelt trakassert hennes venn. Aktor Julia Rasmussen begjærte den afghanske voldtektsmannen utvist, men tingretten valgte en langt mildere straff.

Dommeren og meddommerene, deriblant Roland Hagström (SD) – begrunnet dette med at afghaneren «hadde tilpasset seg Sverige godt».

For noen kan dette utsagnet virke som om det har et strøk av mørk ironi.

Avgjørelsen ble dessuten begrunnet med at afghaneren «ikke hadde noen tidligere lovbrudd på rullebladet og synes å leve under sosialt ordnede forhold med arbeide og bosted», og at «under en samlet bedømmelse finner tingretten ikke grunnlag for å utvise» ham.

Aktor Rasmussen har nå anket dommen til lagmannsretten, hvor hun igjen begjærer at afghaneren utvises med ti års gjeninnreiseforbud. I anklagen poengterer hun at afghaneren bare har midlertidig oppholdstillatelse for å studere i landet, samt at migrasjonsnemnda ikke anser at han har beskyttet status.

Videre skriver Rasmussen at afghaneren:

har blitt dømt for et veldig alvorlig seksuallovbrudd. Ved vurderingen av alvorlighetsgraden av forbrytelsen så bør det tillegges ekstra betydning at handlingen innebar en alvorlig integritetskrenkning mot et barn som er å betrakte som en ubeskyttet person.

Les også:
Sverigedemokraterna boikottet demonstrasjon mot «selvmordsavtalen»
Jimmie Åkesson på valgturné med afrikaner
Sverigedemokraterna krever at homoseksuelle skal få adoptere barn
Sverigedemokrat kastes ut fordi hun kritiserte mediemakt
FILM: Ekte nasjonalisme vs falsk nasjonalisme

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg