Hjem Nyheter Norden Sverige: Skole tvang elever å gå i pridetog

Sverige: Skole tvang elever å gå i pridetog

0

SVERIGE Pilbäckskolan i Växjö arrangerte på fredag et pridetog. Deltakelse var obligatorisk, hvilket har fått foreldre til å reagere.

Det var på fredag at Pilbäckskolan i Växjö arrangerte pridetog. Rektor ved skolen, Agneta Johansso, begrunner beslutningen om obligatorisk deltakelse i pridetoget med at det er en del av skolens verdigrunnsarbeid.

– Jeg har gjort en bedømmelse utfra læreplanen og mitt oppdrag som rektor. Det er slik jeg har resonnert og der er jeg og foreldrene ikke enige, sier hun til Smålandsposten.

Fredagens pridetog avsluttet en uke med pridetema der barna blant annet hadde måtte tegne prideflagg som ble brukt i pridetoget.

Mange foreldre til barn på skolen har uttrykt overraskelse og sinne over at barna ble tvunget til å være med på rektorens homolobbytog.

– Det er kjempebra at man gir oppmerksomhet til alle menneskers likeverd og alt hva det innebærer, men å tvinge barna å gå i pridetog føler jeg ikke tilhører læreplanen, sier en forelder.

Ifølge Smålandsposten har også utdanningsforvaltningen mottatt klager fra foreldre med barn på Pilbäckskolan, men forvaltningens sjef Anders Elingfors sier at det er opp til skolen å bestemme.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg