Hjem Nyheter Norden Sverige: Universitetsforskere har lansert ny metode for å tankeregistrere folk

Sverige: Universitetsforskere har lansert ny metode for å tankeregistrere folk

2

YTRINGSFRIHET Forskere ved universitetet i Uppsala har utarbeidet en ny metode for å oppdage og registrere politikerforakt hos innbyggere på en automatisk måte.

Uppsalaforskerne Nazar Akrami, Björn Pelzer og Lisa Kaati er ansvarlige for en ny metode som automatisk oppdager og registrerer «politikerforakt» som uttrykkes av mennesker på sosiale medier.

Metoden bruker såkalt maskinlæring, der dataprogrammer «leser» hva privatpersoner skriver i sine meldinger til hverandre.

Avhengig av hva slags type «hat» som eierne av systemet vil fange opp, mater man inn ord som anses være vanlig i «hatretorikk», for eksempel ord som «CP», «kjerring» og «idiot». Disse blir da markører for at noen forakter eller hater en viss politiker.

Forskerne kan ifølge annonseringen oppdage politisk forakt med «relativt høy» presisjon.

Metoden kan effektivisere jakten på tankeforbrytere i privat- og statsfinansierte forfølgelsesorganisasjoner som den svenske dyremishandleren Tomas Åbergs Näthatgranskaren.

Fria Tider noterer at studien ble finansiert av skattebetalerne gjennom Sveriges kommuner og landsting.

Metoden åpner for å øke bredden på tankeregistreringen til hvert eneste identifiserbart samfunnsfenomen gjennom velvalgte markørord og sammenhengsmarkører, som for eksempel «batikkheks», «globalist», «folkeforræder» eller «jøde».

Den kan også appliseres på andre bruksområder enn bare de vanligste sosiale mediene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Tanke- og ytringskriminelle skal altså tas, ved hjelp av «trigger» ord og uttrykk. Ja, ja, det måtte vel komme, slik at internettet kan renses for «hatprat» mot jøder, homoseksuelle og negre. Brave new world is coming, at last.

Django
Django
1 år siden

Ved å gjøre nettopp dette, vil andre og kanskje mer farefulle veier gåes opp, men dette er svaret på mer og strengere restriksjoner!
Med andre ord, der noe «strupes» vil andre ting «åpnes»! Dette har historien vist gang på gang.