Hjem Nyheter Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning

Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning

ABSURDISTAN En iraker ved navn Ezzuldeen slipper fengselsstraff og utvisning etter å ha voldtatt ei 14 år gammel jente analt.

18 år gamle Ezzuldeen Hisham Abd Abd fra Irak skal ha hatt et forhold til den 14 år gamle jenta fra Göteborg, våren 2016. Forholdet tok siden slutt, og den 4. oktober 2016 skal han ha truet jenta med å spre nakenbilder og videoer av henne om hun ikke møtte opp hjemme hos ham. I frykt for at bilder og video ville bli spredt dro jenta hjem til Ezzuldeen, hvor hun her ble voldtatt analt.

Ifølge dommen skal Ezzuldeen ha sendt nakenbildene til henne og blant annet lagt til følgende tekst under et av bildene: «Hør her, du har en dag på deg. Ser du den og ikke svarer, sier jeg farvel til deg og så sier jeg hei til din bror.»  Dommen peker også til at han skal ha vært fullt klar over at jenta var under den seksuelle lavalder.

Göteborg tingrett dømte Ezzuldeen til 10 måneders ungdoms-varetekt den 16. desember 2016, samt påla ham et erstatningskrav på 140 000 svenske kroner, for voldtekt av et barn. Dommen ble så anket til lagmannsretten den 7. april 2017, hvor han her ble frikjent for voldtekt. Istedet for voldtekt mot barn, ble hendelsen reklassifisert i lagmannsretten til å være «seksuell utnytting av barn».

Lagmannsretten opphevet så tingrettens dom på 10 måneders ungdoms-varetekt og erstatningskrav på 140 000 kroner, for istedet å gi Ezzuldeen prøvetid der han skal inngå i frivårdens relations- och samlevnadsprogram ROS. Erstatningskravet ble også redusert til bare 60 000 kroner.

Ett av bevisene mot Ezzuldeen, en videosnutt av voldtekten, viser hvordan han forgriper seg på jenta analt, mens hun flere ganger roper nei. Jenta skal ifølge dommen ha forsøkt å dytte vekk Ezzuldeen, slått etter ham og gråtende ropt flere ganger at han skulle la henne være, idet han dro av henne buksene og forgrep seg på henne.

Lagmannsretten velger istedet å vri på hendelsen og mener at jenta kun var imot analt samleie, og at det «derfor ikke nødvendigvis dreier seg om voldtekt». Lagmannsretten la også til grunn at Ezzuldeen led av «ADHD-problemer» og derfor har «vanskeligheter med å tolke og samhandle med andre mennesker, samt innse normene han selv forventes å leve opp til».

Noe påtale mot besittelse av barnepornografi kom heller aldri frem i hverken tingretten eller lagmannsretten, selv om jenta var 14 år på nakenbildene Ezzuldeen hadde på sin mobiltelefon. Aktor la heller aldri frem krav om utvisning, selv om det fremkom at han fremdeles er borger av Irak.

Kilder:
Muslim avoids jail for anally raping teen because he «couldn`t understand NO»
Tvingade 14-åring till sex – frias för våldtäkt eftersom han har «misstänkt ADHD»