Hjem Nyheter Norden Sverige vil utvide terrorlovgivningen

Sverige vil utvide terrorlovgivningen

2

POLITIKK Den svenske regjeringen vil utvide terrorlovgivningen, gjøre det enklere å straffeforfølge folk for terror og at det skal bli enklere å utvises ved mistanke.

Den svenske regjeringen håper å kunne gjøre omfattende forandringer av terrorlovgivningen og la frem flere nye lovforslag forrige onsdag.

Hvis forslaget går igjennom kan det bety innstramming av lovgivningen i flere retninger. Når det gjelder finansiering, oppmuntring, rekruttering og opplæring med terrorhensikt vil de at maksimumsstraffen økes fra dagens to år til tre år. Også såkalt samarbeidsforbrytelse kan føre til strengere straff.

Dessuten har begrepet terrorisme blitt utvidet, hvilket innebærer at også de som forsøker å spre redsel i «deler av befolkningen» skal kunne dømmes for terror.

– Hvis du begår en alvorlig forbrytelse mot et asylmottak, eller gir deg på lhbt-personer eller kvinner, da er det også terror, sier sosialdemokraten Morgan Johansson til SVT.

Dessuten skal alle forbrytelser, inkludert forsøk til forbrytelse, kunne være terrorisme.

Rakhmat Akilov ble dømt for fullbyrdet forbrytelse etter terrorhandlingen i Drottninggatan, men ble også dømt for et stort antall forbrytelsesforsøk. Ifølge den gamle lovgivningen kan disse forsøkene ikke betraktes som terror. De vil kunne bli det nå, sier Morgan Johansson.

Flere kan utvises

Regjeringen håper også å kunne styrke loven om spesiell utlendingskontroll for å enklere kunne utvise folk som menes være koblet til terrorisme eller utføre handlinger. I dag kan en person som menes kunne delta i terror utvises. Det nye lovforslaget endrer ordlyden til å omfatte de som «kan antas» være innblandet i terror.

– Flere vil bli utvist, sier Morgan Johansson.

Kan bli virkelighet i juni 2022

Alt dette kan bli virkelighet allerede fra juni 2022, hvilket også innebærer at terskelen for telefonavlytting, hemmelig kameraovervåkning og liknende også kommer til å senkes.

På torsdag skal forslaget overleveres til lagrådet og senes den 21. mars 2022 skal forslaget overleveres til riksdagen. Det betyr at den nye lovgivningen kan tre i kraft i juni 2022.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Kan vi anta at ikke bare «allahu akbar»-terrorister skal tas som følge av den nye loven, men også lovlydige etniske svensker? Og vil ikke det overvåkingsapparatet som skal rulles ut ramme både skyldige og uskyldige? Rettssikkerheten vil måtte vike(uskyldspresumpsjonen), pga samfunnets «sikkerhet».

Sist endret 9 måneder siden av Hans-Simon
Moderne kjetter
Moderne kjetter
9 måneder siden

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at nye «antiterrorlover» vil bli brukt mot nasjonalister og andre «plagsomme» systemkritikere i økende omfang. Man vil gradvis utvide terrorbegrepet til det nærmest er umulig å kritisere regnbuediktaturet uten å risikere forfølgelse. Vi ser allerede hvordan det er blitt vanlig i MSM å forsøke å assosiere «hvit nasjonalisme» med islamistisk terrorisme. Terror er et sterkt ord som befolkningen er programmert til å reagere på med frykt etter årtier med dramatiske avisoverskrifter – noe de globalistiske makthaverne utnytter til det fulle i dag. Det er allikevel begrenset hvor lenge man kan benytte seg… Les mer »