Hjem Nyheter Norden Sverige vurderer forbud mot «fornektelse av folkemord»

Sverige vurderer forbud mot «fornektelse av folkemord»

SENSUR En parlamentarisk utredning er overlevert til den svenske regjeringen som foreslår at det skal bli forbudt å fornekte «holocaust». Ifølge justisminister Gunnar Strömmer skal regjeringen nå behandle utvalgets forslag.

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer (M) ønsker å kunne kontrollere alle digitale meldinger.
Sveriges justisminister Gunnar Strömmer (M) ønsker å kunne kontrollere alle digitale meldinger. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

En parlamentarisk komité leverte fredag ​​ettermiddag en rapport til den svenske regjeringen om det skal bli forbudt å betvile påståtte folkemord, melder TV4-Nyhetene.

Sveriges justisminister Gunnar Strömmer (M), som nylig mottok utredningen, sier til TV4 at utvalget mener dagens lovverk faktisk er tilstrekkelig. På den annen side mener man at lovverket behøver en «tydeliggjøring». Dette har hendt før, men ofte ved at domstoler tolker på nytt loven om «hets mot folkegruppe».

– Jeg har tatt til etterretning det som sies i utredelsen om at det ikke flyttes noen grenser verken for ytringsfriheten på den ene siden og det som er kriminalisert på den andre siden, sier justisministeren.

Regjeringen må nå ta stilling til utvalgets forslag.