Hjem Nasjonal kamp Sverigedemokrat kastet ut fordi hun syntes Motstandsbevegelsen var «tøffe»

Sverigedemokrat kastet ut fordi hun syntes Motstandsbevegelsen var «tøffe»

SVERIGE En lokalpolitiker i den svenske kommunen Rättvik beskrev Den nordiske motstandsbevegelsen som «tøffe» i et intervju, nå kastes hun ut av partiet.

Foto: Jennifer Moo, CC BY-ND 2.0, Flickr.

Elvine Lindell, en lokalpolitiker for Sverigedemokratene i Rättvik, sa nylig i et intervju med den svenskfiendtlige stiftelsen EXPO at hun syntes Motstandsbevegelsen var «tøffe» fordi de ikke bryr seg om hva andre mener om dem. Ifølge stiftelsen skal Lindell også ha snakket om jødisk makt under intervjuet, og hun skal uttalt at hun tror Motstandsbevegelsen skulle gå i tet om det kom til å bli konflikter i fremtiden.

Det er på grunn av disse uttalelsene at ledelsen i Sverigedemokratene krever at Lindell trekker seg fra alle verv og går ut av partiet, noe hun nå også har gjort, melder svensker medier.

Sverigedemokratene har de siste årene ekskludert mange av sine medlemmer som uttaler seg selvstendig og avviker fra partilinjen. Den svenske rikdsdag-politikeren Anna Hagwall ble i fjor ekskludert fra partiet for å ha kritisert jødisk overrepresentasjonen blant eierne av svenske medier, noe som partiledelsen mente var «antisemittiske synspunkter».

Kilde:
Uppgifter: SD-politiker ska ha lämnat sina uppdrag i dalakommun efter kritiken
SD-politiker i Rättvik uppmanas avsäga sig sina uppdrag efter uttalande om nazistiska NMR