Hjem Nyheter Norden Sverigedemokrat kastes ut fordi hun kritiserte mediemakt

Sverigedemokrat kastes ut fordi hun kritiserte mediemakt

SVERIGE Den svenske politikeren Anna Hagwall har blitt ekskludert fra Sverigedemokraterna for påståtte antisemittiske uttalelser.

hagwall

På mandag bestemte Sverigedemokraterna at parlamentsmedlemmet Anna Hagwall blir ekskludert fra partiet for påståtte antisemittiske uttalelser. Bakgrunnen for utestengelsen er at partiet mener at Hagwall skal ha uttrykt antisemittiske synspunkter etter at hun indirekte kritiserte den jødiske overrepresentasjonen blant eierne av svenske medier.

Lederen for partiet Jimmie Åkesson kommer med følgende kommentar på Hagwalls eksklusjon:

Sverigedemokratene har i mange år arbeidet målrettet for å dempe antisemittiske tendenser og konspirasjonsteorier i samfunnet. Anna Hagwall har gjennom sine uttalelser skadede arbeidet, og partiets omdømme.

Partiet har i lengre tid oppfordret Hagwall å forlate partiet frivillig, noe hun nektet å gjøre, og som førte til partiet åpnet opp en ekskluderingssak mot henne.

Beslutningen om ekskluderingen som partiet tok på mandag har nå ført til Hagwall blir partiets andre politiske uavhengige i løpet av denne stortingsperioden. På spørsmål om hva Hagwall selv synes om ekskluderingen svarer hun:

– De bare ringte meg og sa at jeg er ekskludert. De satt frem to grunner. De påståtte antisemittiske undertonene i min uttalelse om mediemakt – samt uttalelser for to år siden der jeg sa at kvinner har et ansvar i voldelige relasjoner. Dette går mot partiets linje. Derfor er jeg ekskludert. Hun fortsetter:

– Det er kjedelig. Jeg vil ikke forlate riksdagen, men vil fortsette mitt arbeid der i løpet av mandatperioden. Jeg har et ansvar for folket som valgte meg. I løpet av denne eksklusjon-prosessen har jeg også fått god støtte. Mange vil ha meg til å fortsette å stille spørsmål ved for eksempel mediemakt og det vil jeg også gjøre. Nå alene. Det vil være fint på en måte å være fri og slippe partipisken.

Kilder:
Anna Hagwall utesluts ur SD!
Beskedet: Hagwall utesluts ur SD
Riksdagsledamoten Anna Hagwall från Rättvik utesluts ur Sverigedemokraterna