Hjem Nyheter Norden Sverigedemokratene ekskluderer politiker som delte innlegg fra Pär Sjögren

Sverigedemokratene ekskluderer politiker som delte innlegg fra Pär Sjögren

YTRINGSFRIHET Sverigedemokratene har utestengt en av sine representanter med begrunnelsen at han har delt et innlegg fra Pär Sjögren og på andre måter brutt mot det politisk korrekte verdigrunnlaget på internett.

Pär Sjögren.

Det var i begynnelsen av august at Expo og Kvällsposten «avslørte» at SD-politikeren Christoffer Brinkåker på Twitter hadde retweetet et innlegg fra Pär Sjögren (NMR) som først hadde blitt retweetet av Kent Ekeroth. Sjögren, som er en frispråklig og populær twitter-bruker, kritiserte i det aktuelle innlegget politikvinnen som knelte for BLM-mobben i Stockholm, og Ekeroth hadde i sin tur lagt til at man burde «rense opp i den fjollesumpen politiet har blitt». I etterhånd har også politiet gitt Sjögren og andre kritikere rett, da deres utredning kom frem til at kvinnen hadde opptrådt upassende.

– Beslutningen er at polititjenestepersonen tilsidesatte sin plikt til upartiskhet og risikerte å forstyrre tiltroen til politivesenet, sa politiets pressetalsmann til TT.

Foruten dette hevdet Expo at Brinkåker har kalt muslimer for en «invasjonsstyrke» og delt revisjonistisk materiale der «holocaust»-bløffen ble faktagransket. Sammenlagt ble dette for mye for Sverigedemokratene, som nå har valgt å utestenge Brinkåker.

På Twitter skriver Brinkåker at beslutningen er latterlig, og at ledelsen i SD bør byttes ut med mer kompetente personer. Han publiserer også en skjermdump av beslutningen som han fikk del i på mandag.

Ifølge Sydsvenskan har Brinkåker valgt å selv forlate sitt sete i kommunestyret.

Fotnote: Expo er en liberal og sionistisk etterretningstjeneste som systematisk vier seg til meningsregistrering og sosial stigmatisering av dem som uttrykker meninger som ligger utenfor den politisk korrekt meningskorridoren. Opprinnelig ble Expo grunnlagt av venstreekstremister og hadde koblinger til AFA, men over tid har avisen blitt mer liberal og ofte fått penger fra jødiske finansmenn.

Federico Moreno – den rotteliknende journalisten i Kvällsposten som syntes at Brinkåker hadde benyttet sin ytringsfrihet på feil måte. SD-ledelsen holdt med ham.