Hjem Nyheter Norden Sveriges finansminister: «Masseinnvandring ikke bra for samfunnet som helhet»

Sveriges finansminister: «Masseinnvandring ikke bra for samfunnet som helhet»

MASSEINNVANDRING Sveriges finansminister Magdalena Andersson mener i et nærmest desperat utspill at Sverige har mottatt for mange innvandrere og at de i stedet bør ta seg til andre land.

I et nytt populistisk utspill hevder finansminister Magdalena Andersson (Socialdemokraterna) nå at Sverige har store problemer med å integrere hordene av rasefremmende som Sverige har mottatt de siste årene. I stedet mener hun at de rasefremmende burde ta seg til andre EU-land.

Dette er et tydelig brudd på Socialdemokraternas politikk til nå, da statsminister Stefan Löfven blant annet tidligere har sagt at «mitt Europa ikke bygger murer».

— Det ble svært akutt i 2015, og man kan lure på om vi ikke kunne vært mer forberedt på den situasjonen. Nå må fokus være på at de som har rett til å bli i Sverige kommer i arbeid, får boliger og at barna får den nødvendige utdanningen. Samtidig må vi sørge for at vi aldri ender i en slik situasjon som vi var i høsten 2015, sier Magdalena Andersson.

Socialdemokraterna var imidlertid i regjeringen i 2015, og de gjorde også lite for å motvirke det store antallet migranter som kom til Sverige den høsten. Nå mener finansministeren at det har blitt nærmest umulig å integrere hordene av rasefremmende som kom i 2015, og at man burde være «selvkritiske».

— Integrasjonen fungerer ikke som den skal. Det gjorde den ikke før høsten 2015 heller, men for meg er det åpenbart at vi ikke kan ha en større asylkvote enn den vi kan integrere. Det vil ikke være bra for de som kommer hit, og det vil heller ikke være bra for samfunnet som helhet. Det finnes grunn for oss Socialdemokrater å være selvkritiske. Vi skulle ha vært tydelige med at vi ikke kan ta imot flere enn det samfunnet er i stand til å motta, sier hun.

Kilder:
Sveriges finansminister: »Massinvandringen inte bra för samhället i stort»
»Integrationen fungerar inte som den ska»