Hjem Nyheter Norden Sveriges parlament er infiltrert av frimurere

Sveriges parlament er infiltrert av frimurere

SVERIGE Et flertall politikere i det svenske parlamentet er tilknyttet frimureriet. Blant frimurerne finnes mange av samfunnets elite, og ikke minst et stort antall mennesker i rettsvesenet.

Sveriges parlament er infiltrert av et nettverk som står utenfor det demokratiske samfunnets kontroll. Foto: Johannes Jansson.

Flere personer i det svenske parlamentet er medlemmer av den svenske frimurerordenen, noe som kan bety at de har lojalitet til andre enn det svenske folket de er satt til å representere.

Frimurerordenen utgir seg for å være et «kristent» samfunn som gjennom visse ritualer former medlemmene til å bli «bedre mennesker». Frimurerordenen har bygd seg opp en betydelig rikdom gjennom århundrer og gir millioner i veldedighet hvert år.

Fra å være et hemmelighetsfullt og lukket selskap, ble det på 2000-tallet sluppet medlemsregister over 15 000 svenske medlemmer av den svenske frimurerordenen. Organisasjonens beskytter er Sveriges kong Carl Gustaf.

I media fremstilles frimurerordenen som en harmløs organisasjon der menn under finere forhold og litt hodeskalle-mystikk møtes og hjelper hverandre med sin «personlige utvikling». Men det fine selskapet har også blitt kritisert for å være en sammenslutning av et stort antall høytstående militære, politikere, prester, professorer, advokater, dommere, politimestere, journalister, og andre, som danner et nettverk av tentakler som strekker seg inn i forskjellige deler av samfunnet.

Det har vært noe bekymring for hvordan samfunnets elite i dette nettverket, med stor innflytelse over politikk, media, og rettssystemet, har innvirkning på det svenske samfunnet og «demokratiet».

Spesielt innenfor rettsvesenet skal det være mange frimurere i Sverige. Et stort antall politifolk, påtalemyndigheter, dommere og advokater er frimurere. Dette skal ha reist spørsmål om hvordan disse agerer når de møtes i tjeneste:

At den normgivende eliten slutter seg sammen betyr at de utgjør en skjult maktfaktor utenfor det demokratiske samfunnets kontroll.

I sommer belyste nettstedet Civilkurage det at flere av parlamentsmedlemmene i det svenske parlament også var medlemmer av Frimurerordenen.

Riksdagens talman Andreas Norlén (M) er blant annet medlem av Frimurerordenen. Riksdagens talman er tittelen til presidenten for Sveriges riksdag. Talmannen er i rang etter kongen, men før statsministeren. Øvrige medlemmer av den svenske frimurerordenen er blant annet Tobias Billström (M), Patrick Reslow (SD), Edward Riedl (M), Bo Broman (SD), Hans Wallmark (M), Peter Helander ( C ), Mats Green (M), Kjell Jansson (M) og Sammy Almedal (SD).

Se video om frimureriet nedenfor:


Les også:
Asylovergrepssiktede Svein Ludvigsen er høytstående frimurer
Terroren i Norge: Gjerningsmannen en sionist?
Italiensk politi slo til mot frimurerlosje – 27 arrestert
B’nai B’rith grunnlegges
Gule vester-demonstranter vandaliserte frimurer-tempel
Den trilaterale kommisjon: Regjeringen bak regjeringene