Hjem Nyheter Norden Sveriges radio illustrerer artikkel om gjengkriminalitet med bilde av Motstandsbevegelsen

Sveriges radio illustrerer artikkel om gjengkriminalitet med bilde av Motstandsbevegelsen

0

PROPAGANDA Sveriges radio illustrerer en artikkel om gjengkriminalitet med et bilde av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Skjermdump: Sveriges radio.
Skjermdump: Sveriges radio.

I høst ble det publisert en rapport om Sveriges «antagonistiske miljøer» som fikk stor oppmerksomhet i «svensk» media. Rapporten – som blant annet den kontroversielle jødiske kriminologen Jerzy Sarnecki var med å skrive og som ble sponset av Dan Eliassons myndighet MSB – mener at det finnes rundt 15 000 personer i Sverige som er med i eksempelvis MC-gjenger, kriminelle gjenger, fotballfirmaer eller den nasjonale politiske opposisjonen som makthaverne kaller «voldsforherligende ekstremisme».

Rapporten har dog blitt anmeldt av tre forskere, som mener at den driver med uredelig forskning.

– Hvis det er forskning man bedriver, så skal man kunne bedømme kvaliteten og forstå hvordan man har definert denne populasjonen. Og man kan ikke svare på enkle spørsmål. Da mener jeg og mine øvrige to medarbeidere at de virker drive med uredelig forskning, og da bør det granskes, sier Johannes Knutsson, professor emeritus ved Politihøgskolen i Oslo.

Kritikken handler hovedsakelig om hvordan rapportforfatterne har fått frem opplysninger om de 15 000 personene utifra politiregistre.

Når Sveriges radio skriver om rapportens kontroverser, velger de å bruke et bilde av aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen etter at de i 2007 hadde forsvart seg mot angrep fra voldelige venstreekstremister i Stockholm.

Dette har de gjort for å forsøke å koble Den nordiske motstandsbevegelsen til organisert kriminalitet for å på denne måten lettere kunne drive gjennom et forbud mot den opposisjonelle organisasjonen.

Sveriges radio har tidligere åpent innrømmet at de med bildespråk skal forsøke å manipulere virkeligheten så den passer deres intolerante venstreliberale agenda.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg