Hjem Opinion Kommentar Sveriges regjering besøkte Iran

Sveriges regjering besøkte Iran

KOMMENTAR Kledd i religiøse hodeplagg var verdens første «feministiske regjering» i forrige uke på besøk i Iran for å gjøre forretninger. Adrian Jacobsen oppsummerer og kommenterer nyheten.

Sveriges feministiske regjering på besøk i den islamske republikken.

Det var sist helg at en svensk delegasjon, ledet av statsminister Stefan Löfven, sammen med høytstående representanter for svensk næringsliv, besøkte Iran med formålet om å styrke økonomiske bånd med den islamske republikken og ta et standpunkt for menneskerettigheter.

Under besøket forpliktet blant annet landene seg å samarbeide på områder som vitenskap og teknologi, utdanning, forskning, transport og telekommunikasjon. Til gjengjeld valgte Sverige å dempe noe av sin kritikk mot Irans behandling av kvinner og menneskerettigheter i landet.

Den svenske regjeringen, som har gått offentlig ut og skrytt av at landet har den første feministiske regjeringen i verden, passet på at de kvinnelige deltagerne hadde lagt fra seg både skjørt og høye hæler hjemme i Sverige, da de under hele besøket bar heldekkende bekledning og hodeplagg i tråd med den strenge islamske lovgivningen i landet.

Verdens første feministiske regjering.

Man kan selvfølgelig forstå at under et diplomatisk besøk så bør representanter fra regjeringen respektere den lokale kulturelle -og religiøse tradisjonen til landet man besøker, men det som gjør denne hendelsen spesiell er at det er et særdeles godt eksempel på hykleriet og svakheten til disse såkalte kvinneforkjemperne. I sine hjemland går disse kvinnene ut av sin vei for å kritisere religiøse og tradisjonelle verdier, de promoterer abort og homoseksualitet, samt nedbrytingen av tradisjonelle kjønnsroller og går til angrep på alle som er uenige med dem. Men med en gang de møter en maskulin og autoritær islamsk makt, da bøyer de plutselig sine hoder i underdanighet, i et desperat forsøk for å vise hvor «tolerante» de er.

Hendelsen blir enda mer latterlig da det er knapt én uke siden at kvinner fra den svenske regjeringen dukket opp i et PR-bilde med klare feministiske undertoner på Twitter – der de fremstiller seg som sterke og selvstendige kvinner. Bildet, som viser bistandsminister Isabella Lovin og andre feminister mens hun signerer en ny klimalov, var ment som en parodi på et bilde av Donald Trump der han signerer lovgivning mot abort mens hans mannlige kolleger følger med. PR-stuntet ble selvfølgelig hyllet av den internasjonale løgnpressen og av feminister verden over.

Om PR-stuntet var ment som en distraksjon fra det faktum at slike klimalover som regel har en skjult agenda, som innebærer nedlegging av nasjonal industri til fordel for billig import fra Østen – som igjen tjener globalistiske interesser, kan man bare spekulerer i. Eller kanskje det bare var et typisk eksempel på barnslig opptreden fra den politiske eliten som lever av oppmerksomhet og positiv respons av massemedia. En ting som i hvert fall er sikkert: Disse hijab-kledde hyklerne kommer garantert ikke til å få samme oppmerksomhet i massemedia for bildene som nå blir latterliggjort over hele verden på diverse alternative nyhetssider.

Avslutningsvis lar jeg dere lesere gjøre opp deres egen mening ved å se kontrasten mellom to bilder som skiller seg litt over én uke ifra hverandre. Det øverste er bildet som ble lagt opp på Twitter av de «sterke og selvstendige» feministene. Det under er fra besøket i Iran.

Kilde:
Feminist Sweden Puts on Hijab in Hope of Doing More Business With Iran