Hjem Nyheter Norden Sveriges regjering nekter å ta avstand fra AFA

Sveriges regjering nekter å ta avstand fra AFA

SVERIGE Etter Nordfronts avsløring har både Fria Tider og Feministinspeksjonen foretatt videre undersøkelser vedrørende den svenske ambassadøren i Berlin og hans anti-fascistiske kontakter.

«Det er vi som bestemmer» – AFA hevder å stå på den lille manns side, men har sympati og innflytelse høyt oppe i det politiske system og i mediemakten i Sverige. Skjermbilde fra Aftonbladet.se.
«Det er vi som bestemmer» – AFA hevder å stå på den lille manns side, men har sympati og innflytelse høyt oppe i det politiske system og i mediemakten i Sverige. Skjermbilde fra Aftonbladet.se.

Nordfront kunne nylig avsløre at Per Thöresson, som nylig ble utnevnt til Sveriges ambassadør i Berlin av Stefan Löfvens regjering, har en datter som er aktiv i AFA-nettverket i Gøteborg. Thöresson poserer også åpenlyst sammen med henne på Facebook, der hun har på seg en skjorte med AFAs symbol. Videre «liker» han hennes bilder av anti-fascistiske og voldsforherligende graffiti på Facebook.

Fria Tider fattet deretter interesse for Nordfronts artikkel og fikk kontakt med Thöressons pressetalsmann Carl Michael Gräns. Konfrontert med spørsmål om Thöressons datters kriminelle virksomhet uttaler Gräns: «Ambassadøren kommenterer ikke saker som omhandler hans familie.»

På spørsmålet om Thöresson hadde kunnet posere med en person iført et «Nazi»-symbol svarer pressetalsmannen kort og tydelig «nei».

Fria Tider har til og med klart å få en kommentar fra Utenriksdepartementet om saken. Sofia Karlberg, leder av Utenriksdepartementets pressetjeneste, skriver kort:

UD-ansatte har rett til sitt privatliv. Vi kommenterer ikke saker som ikke er direkte relatert til UDs virksomhet.

Den politiske maktens dobbeltmoral med hensyn til såkalt voldelig ekstremisme blir også tydelig når Feministinspeksjonen ringer opp Katarina Axelsson i Utenriksdepartementets pressetjeneste. På spørsmål om regjeringen også støtter AFA med henvisning til Thöresson Facebook-bilder svarer Axelsson:

— Vi har fått … eh … blitt gjort oppmerksom på dette nå, men jeg kan ikke svare deg akkurat nå, men det beste er om jeg kan få nummeret ditt så jeg kan ringe tilbake.

Jenny fra Feministinspeksjonen insisterer på å få svar på spørsmålet om regjeringen deler AFAs verdier, gitt at det er en voldelig og ekstremistisk organisasjon, men Axelsson holder fast ved at hun ikke vil gi noen avklaring med hensyn til spørsmålet som stilles.

I skrivende stund har fortsatt ingen offisiell kommentar kommet fra Utenriksdepartementet. Nordfronts avsløring har heller ikke blitt kommentert av løgnpressen.

Kilde:
Efter Nordfronts avslöjande – regeringen vägrar ta avstånd från AFA