Hjem Nyheter Norden Sveriges regjering: – Vi kan og skal forby rasistiske organisasjoner

Sveriges regjering: – Vi kan og skal forby rasistiske organisasjoner

5

SVERIGE Rasistiske organisasjoner kan og skal forbys ved lov, mener Sveriges regjering og henviser til en paragraf i regjeringsformen som ikke har blitt brukt tidligere.

Etter Den nordiske motstandsbevegelsens «provoserende» dominans under Almedalsuken er nå samtlige riksdagspartier i Svergie opprørte og leter febrilsk etter en lovlig løsning for å stoppe den plagsomme opposisjonen.

– Vi bør fremskaffe en lovgivning som gjør det mulig å forby nazistiske og rasistiske organisasjoner, sier justisminister Morgan Johansson. Denne muligheten finnes i dagens regjeringsform, for å innføre et slikt organisasjonsforbud.

For å kunne stoppe Motstandsbevegelsen, uten å bryte grunnlovens beskyttelse av forenings- og ytringsfriheten, har regjeringen kommet frem til at den beste måten er å anvende seg av begrensningen i regjeringsformens (en del av Sveriges grunnlov) andre kapittel, paragraf 24, andre del, som gir rett til å forby foreninger som

innebærer forfølgelse av en folkegruppe på grunn av etnisk opphav, hudfarge eller andre liknende forhold

– Det er et ganske stor skritt å ta. Vi har ikke hatt denne typen lovgivning tidligere i Sverige. Andre land har det, men ikke Sverige. Men nå mener vi at nå får det være nok når det gjelder denne typen av aktiviteter.

– En slik lov kan utgjøre en del for å bekjempe nazismen, sier utdanningsminister Gustav Fridolin og fortsetter:

– Men det store forebyggende arbeidet er selvfølgelig det vi gjør i skolen, det en en kraftsamling som hele samfunnet må ha mot nazisme.

Regjeringen kommer nå til å lage direktiv til utredningen som skal utarbeide lovforslaget. Det skal gjøres i nært samarbeid med opposisjonen og kan være klart til høsten. Forbudet kan da tre i kraft i løpet av 2020. Morgan Johansson regner med bred støtte i riksdagen.

Joakim Nergelius, professor i juss ved Örebro Universitet, mener at det kan være kontroversielt å forby organisasjoner på grunn av deres meninger.

– Hvis man vil forby visse typer av organisasjoner, som har visse meninger, da kanskje det fører til at vi ved en senere anledning forbyr andre organisasjoner med andre meninger. Det blir vanskelig å sette en grense, mener Nergelius.

– Da er det lettere å forby organisasjoner av militær natur, som det henvises til i regjeringsformen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
3 år siden

«Du er fri til å gjøre som vi sier» … Ytringsfriheten var visst ikke så hellig likevel. Voltaire må snu seg i grava. Men, det at de nå føler seg presset til å vise sitt sanne folke- og ytringsfiendtlige ansikt, er på ingen måte noe som bør føre til nedstemthet, da dette er noe som vil være meget hjelpsomt i kampen for å vekke folket.

Roar
Roar
3 år siden

Disse politikere graver sin egen grav…hurra!

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Dette vil bare øke radikaliseringen av våre sympatisører enda mer, og den økte folkelige misnøyen vokser dag for dag.

Lykke til sier nå eg bare.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Når jeg leser dette tenker jeg på det rasistiske knivdrapet i Vadsø og Erna Solbergs personlige ansvar for denne kaldt kalkulerte ’’tragedien’’.

De virkelige voldelige rasistene er våre globalist-politikere som ville blitt arrestert og straffet i en ekte rettsstat.

Martin
Martin
3 år siden

Først bør de ta rede på hva en rasist er. Motstandsbevegelsen vil værne om alle folkegruppers rett til sin eksistens, men de selv er de sanne rasistene som flytter fra fler-etniske områder og ser på afrikanere, asiatere og arabere som billig arbeidskraft som kan gjøre deres lommebok fetere.
JÆVLA HYKLERE!