Hjem Nyheter Norden Sveriges regjering vil bekjempe alternativ media

Sveriges regjering vil bekjempe alternativ media

0

 SVERIGE  Den svenske regjeringen har skapt en hemmelig gruppe hvis oppgave vil være å danne et «forsvar mot informasjonskrigen». Ifølge avisen Dagens Nyheter er det blant annet Motstandsbevegelsen som skal bekjempes.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Den svenske regjeringen har tilsatt en stor gruppe hemmelige tjenestemenn på Myndigheten för sammhällsskydd och beredskap (MSB) som skal arbeide med denne «informasjonskrigen». Dette da regjering anser at fremmede makter gjennom alternative medier konspirerer for å spre «feilaktig informasjon» på internett. Fremfor alt ser det ut til å være «innvandringskritiske» holdninger som skal bekjempes av MSB.

Den nye gruppen skal derfor «identifisere og motvirke trusler» som sprer informasjon som regjeringen anser være feilaktig eller uønsket. For å kunne håndtere den nye oppgaven har MSB vært nødt til å gjennomføre nedskjæringer på andre områder.

Den hemmelige gruppen, som skal bekjempe lovlig folkeopplysning på internett, kommer til å samarbeide med myndigheter som forsvaret, sikkerhetspolitiet og vanlig politi. MSB vil dog ikke gå inn på hvor mange det er som vil arbeide med de nye arbeidsoppgavene, eller hvilken kompetanse de besitter.

Peker mot Russland…

Den USA-vennlige avisen Dagens Nyheter (DN) peker blant annet ut russiske Sputnik News som et av de mest åpenbare forsøkene fra en fremmed makt å påvirke det svenske folkets holdninger. Sputnik News har blant annet skrevet nyheter med en innvandringskritisk vinkling. Dette anses være forsøk på å destabilisere Sverige.

Sputnik News på sin side avfeier kritikken:

– Ytringsfrihet er like viktig for oss, som andre nyhetsformidlere. Når vi har en nyhet, rapporterer vi den fra alle vinkler. Spesielt vinkler som av noen anledning ignoreres av «mainstream-medier». Vi vil at våre lesere skal kunne danne seg sin egen mening, forteller Katerina Azarova som er talskvinne for Sputnik News.

…og Motstandsbevegelsen

DN peker også ut Den nordiske motstandsbevegelsen og Nordfront som et problem, og antyder at organisasjonen støttes av Russland. Dette baserer de blant annet på at Motstandsbevegelsen ikke valgte side under Ukraina-konflikten, og at organisasjonen har kontakt med Den russiske keiserlige bevegelse.

NATO oppmuntrer regjeringen

I tillegg til den svenske regjeringen og avisen DN, anser også NATO at «innvandringsfiendtlighet» støttes av «skjulte krefter».

– Vi ser likheter på tre områder: hvordan de sirkulerer, kvaliteten på innholdet og hvilken type av innhold det handler om. De forsøker å spille på samfunnets instinktive redsel for det ukjente, forteller sjef for NATOs strategiske kommunikasjon Janis Sarts.

Kilde:
Nato: Främlingshatet kan gödas av främmande makt
Hemlig grupp ska möta ryskt informationskrig

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg