Hjem Nyheter Norden Sveriges regjering vil innføre «samtykkelov»

Sveriges regjering vil innføre «samtykkelov»

8

SVERIGE Den svenske regjeringen presenterte sitt forslag til en såkalt samtykkelov på søndag. «Sex bør være frivillig», sa statsminister Stefan Löfven.

Sveriges Statsminister Stefan Löfven.
Sveriges Statsminister Stefan Löfven.

I kjølvannet av den siste tidens sexovergrep og anklager presenterte Sveriges regjering sitt forslag til en samtykkelov på en pressekonferanse på søndag.

— Sex skal være frivillig, og hvis det ikke er frivillig, er det ulovlig, sa Stefan Löfven på pressekonferansen, hvor også visestatsminister Isabella Lövin og justisminister Morgan Johansson deltok.

I en pressemelding forklarer regjeringen at de nye samtykkelovene også betyr at to nye forbrytelser vil bli introdusert: uaktsom voldtekt og urimelig seksuelt overgrep. Disse forbrytelsene skal gi fengselsstraff på opptil fire år.

Regjeringen ønsker også å øke minimumsstraffen for voldtekt og alvorlig voldtekt mot barn fra fengsel i fire år til fengsel i fem år. Lovendringen foreslås å tre i kraft 1. juli 2018.

Kilder:
Regeringen vill införa samtyckeslag
Regeringen lägger fram förslag om samtyckeslag

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Stefan Löfven må være mentalt utviklingshemmet i likhet med resten av hans hijab-bærende feministregjering.

Hva blir den neste loven i molbo-Sverige: At man må få skriftelig samtykke før man kaster en av konene sine ut fra balkongen, ellers er det ulovelig?

Thule
Thule
5 år siden

Innvandrere tar for seg uansett. De tar ikke et nei for et nei. Det vet den Svenske regjeringen, og hadde de ville stoppet voldtekter ville de gått frem annerledes. Så hva er det egentlig denne loven skal brukes til?

Tom Hauge
Tom Hauge
5 år siden

Haha dette må være noe av det fjerneste jeg har lest. Uaktsom voldtekt og urimelig seksuelt overgrep??? Voldtekt er aldri uaktsom og så vidt jeg vet så finnes det ingen rimelige seksuelle overgrep. Når det kommer til overgrep mot barn burde det si seg selv at de får den strengeste straffen som kan tenkes. 5 år er en vits

виселица
виселица
5 år siden

Herregud, så latterlig hahaha
«uaktsom voldtekt og urimelig seksuelt overgrep»

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Dette er å legge seg på rygg og helt flat for METOO-terrorismen som nå rir våre samfunn som en mare. At i stor grad biologisk-psykologiske mekanismer mellom mann og kvinne skal lovreguleres er vanvidd. Det eneste som skal forbys og straffeforfølges er VOLDtekt, altså der seksuell kontakt oppnår med vold og/eller trusler, og selvsagt overgrep mot barn og andre som må beskyttes, feks utviklingshemmede og psykisk syke. Dette vil dessuten ikke ha noen som helst effekt på mange av «våre nye landsmenn», som ikke forstår eller bryr seg om slike nyanser som «samtykke» når testosteronet koker.

NordenSkjold
NordenSkjold
5 år siden

Sex bør være frivillig. Ny lov i Sverige?

Simon
Simon
5 år siden

Sverige har falt…VI MÅ ALLE HJELPE

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

«Södertörns tingsrätt har idag meddelat en friande dom mot alla de fem invandrarmän som åtalats för grov våldtäkt respektive medhjälp till grov våldtäkt i Fittja sommaren 2016. Rätten finner inte kvinnans berättelse fullt trovärdig, trots att det funnits skador och att sperma från flera män påträffats på hennes kläder.» http://www.friatider.se/alla-talade-f-r-fittjav-ldt-kt-frias «Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år», skrev kvinnans målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz, i ett mejl till tidningen Metro i september.» Hva… Les mer »