Hjem Nasjonal kamp Sveriges statsminister Stefan Löfven kryper for jødisk makt

Sveriges statsminister Stefan Löfven kryper for jødisk makt

1

JØDISK MAKT Sveriges statsminister Stefan Löfven lover å forby «nynazistiske grupper» for å øke sikkerheten til jøder i Sverige.

Sveriges statsminister Stefan Löfven har lovet å forby «nynazistiske grupper» og andre rasistiske organisasjoner, samt øke sikkerheten til jødiske institusjoner i landet og forbedre «holocaust»-utdannelsen, uttalte Den jødiske verdenskongressen (WJC) i en erklæring tirsdag.

Den jødiske maktorganisasjonen sa at Stefan Löfven hadde lovet dette i et brev datert lørdag, som svar på et brev fra WJCs sjef Robert Singer, 1. mai.

I brevet fordømte Löfven Den nordiske motstandsbevegelsen, organisasjonens «foraktelige» marsjer i Kungälv og Ludvika 1. mai og tilføyde at «det er en skam at historiens avskum stikker frem sitt stygge tryne igjen i dag».

 

Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerer i Kungälv 1. mai 2019.
Den nordiske motstandsbevegelsen demonstrerer i Kungälv 1. mai 2019.

Med henvisning til utilstrekkelige juridiske sanksjoner mot rasistiske grupper sa statsministeren at regjeringen «straks vil innlede en utredning for å undersøke mulighetene til å forby rasistiske organisasjoner og kriminalisering av deltakelse i slike organisasjoner».

«Grunnleggende for dette spørsmålet er å sikre at hatkriminalitet blir fremhevet og straffet og at den fysiske sikkerheten blir forbedret», sa Löfven og la til at han har bedt forsvarsmyndighetene om å overvåke ekstremistisk propaganda på internett for å «styrke samfunnets evne til å bekjempe det».

Han tilføyde at hans regjering har deltatt på flere initiativer for å «forbedre vilkårene» for at skoler og andre skal kunne besøke «holocaust»-minnesmerker.

Finansieringen til forebyggelse av terrorisme har også økt, sa han, og politiet har kartlagt hatkriminalitetsgrupper i sentrale områder.

Et annet skritt som ble annonsert av den svenske statsministeren, er «fordobling av statsstøtte» til sikkerhet på trosbaserte fasiliteter – herunder installasjon av overvåkingskameraer – og utvidelse av støtten til å omfatte jødiske institusjoner.

«Jødisk hverdag er en integrert del av det svenske samfunnet», sa Löfven. «Hvor og når det er truet eller utfordret vil det bli forsvart. Dette forsikrer jeg dere, det er det ingen tvil om.»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
2 år siden

De viser sitt sanne ansikt, disse prostituerte politikere. Det bekrefter nok en gang hvem som står med makt, og hvem som hopper på ethvert ordre. Dette er den siste krampetrekning til et desperat regime. De ser den politiske opposisjon reise seg mot dem, og de svarer med diktatur.