Hjem Nyheter Norden Sveriges største kjøpesenter terroriseres av innvandrergjenger

Sveriges største kjøpesenter terroriseres av innvandrergjenger

SVERIGE Butikkansatte som blir seksuelt trakassert, kvinnelige kunder som blir omringet og utsatt for seksuelle overgrep. Dette er nå hverdagen til både kunder og ansatte ved Sveriges største kjøpesenter der innvandrergjenger samles.

spyttendeflyktning

Både politiet og ansatte ved landets største kjøpesenter, Nordstan, står nå frem og forteller om om hverdagen til kunder og ansatte og hvordan de terroriseres av innvandrergjenger som herjet rundt i kjøpesenteret.

– Jeg vet at det er et stort problem for kvinner som blir omringet av disse guttene eller mennene ved Nordstan. Det er forferdelig og en straffbar handling, sier polititalsmann Ulla Brehm, til den svenske avisen Expressen.

Alvorlige voldelige forbrytelser, ran, tyveri og trusler preger hverdagen ved kjøpesenteret, som politiet kaller for en «stor ungdomsklubb». Det handler om unge mennesker fra ulike innvandrergrupper, blant annet ungdommer og asylsøkere fra en rekke land, men politiet er holder et spesielt øye til ungdommene fra Marokko, som har en lang bakgrunn fra kriminelle miljøer.

Den økte konsentrasjonen av unge mennesker i kjøpesenteret kommer som et direkte resultat av de mange «flyktningbarna» som Sverige blindt har akseptert, noe som har ført til betydelige utfordringer for politiet. Flere butikkansatte sier at de føler seg utrygge på jobb og når de går hjem fra jobb om kvelden.

Emma på 24 år jobber ved Nordstan, hun sier hun blir utsatt for seksuell trakassering og tyveri hver dag og vurderer nå å slutte i jobben.

– Det handler om seksuell trakassering. Jeg blir fortalt at de ønske å gjøre ditt og datt med meg. De sier jeg er attraktiv og spør når jeg slutter på jobb og slikt, sier Emma.

Har du varslet politiet om dette?

– Nei, jeg føler det er ingen vits. Det skjer så ofte.

Emma er en av mange ansatte ved Nordstan som vurderer å slutte jobben sin.

– Jeg elsker jobben min og hva jeg jobber med. Men ingen bør føle seg utrygge på jobb, sier hun.

Flere som har jobbet i Nordstan har lenge vitnet om at usikkerheten har økt med årene. Ulrika Dreier er butikksjef og har jobbet ved Nordstan i 20 år. Hun sier at kunder har sagt at de følte seg trakassert av ungdomsgjenger.

– Utryggheten har økt. Det finnes en rekke tyverier i tillegg til veldig mye narkotika. Folk har kommet frem og vært aggressive. Da har jeg måtte tilkalle vakthold.

Kilde:
Sweden’s largest mall hit by taharrush