Hjem Nyheter Norden SVT-sjef forsøkte å kjøpe sex av 14 år gammel jente

SVT-sjef forsøkte å kjøpe sex av 14 år gammel jente

SVERIGE En sjef hos Sveriges statlige rikskringkaster SVT har blitt avslørt i å ha forsøkt å kjøpe jomfrudommen til en 14 år gammel jente.

Lisah Silfwer konfronterer SVT-sjefen.
Lisah Silfwer konfronterer SVT-sjefen.

En av sjefene i det svenske statlige kringkastningsapparatet SVT har nylig blitt avslørt i det han forsøkte å kjøpe sex av en 14 år gammel jente via en suspekt nettside som oppmuntrer unge jenter til å skaffe seg en «sugardaddy». Her skal han ha kommet i kontakt med jenta, som utgav seg selv for å være 14 år, og tilbudt henne 9 000 svenske kroner for å ta jomfrudommen hennes.

I en tekstmelding skal SVT-sjefen ha spurt jenta om hun var jomfru, og etter å ha fått svaret ja fra jenta skal han ha skrevet tilbake at han kunne «betale for den».

Lisah Silfwer som leder et prosjekt kalt «Brottscentralen» var personen som utgav seg for å være den 14 år gamle jenta. Hun forteller i et intervju med TV4 at hun ønsket å granske den suspekte nettsiden, og at hun etter å ha registrert en fiktiv profil der ble sjokkert over at hun på bare en time ble kontaktet av rundt 50 personer som ønsket å kjøpe sex av den 14 år gamle jenta.

Politiet forteller at nettsiden, som annonserer for «en måte for menn å skjemme bort kvinner med penger og gaver», er knyttet til menneskehandel.

— Dette er ren prostitusjon. Vi, fra politiet, ønsker å varsle og advare om at det er veldig enkelt for mindreårige å finne frem til disse nettstedene. Alle saker vi har sjekket i Sverige har handlet om prostitusjon og ingenting annet. Mange betaler dobbelt for å være den første til å ha sex med disse ofte mindreårige jentene og guttene. I noen tilfeller har det vært budgivning om disse jomfruene.

Kilder:
Swedish State Media Boss Caught Trying To Buy Virginity of Underage Girl
Efter avslöjandet om SVT-chefen – se Lisah Silfwer i TV4