Hjem Nyheter Sykehus i Boston lanserer pilotprogram som diskriminerer mot hvite basert på rase

Sykehus i Boston lanserer pilotprogram som diskriminerer mot hvite basert på rase

1

ANTI-HVITHET Brigham and Women’s Hospital i Boston, Massachusetts har lansert et pilotprogram som vil gi svarte og latinamerikanske borgere fortrinnsrett for hjertebehandling basert på rase. Programmet vil etter planen starte denne våren.

Programmet ble nylig annonsert i Boston Review, skrevet av doktorene Bram Wispelwey og Michelle Morse. Artikkelen, som har tittelen «En antirasistisk agenda for medisin», adresserer en trend der hvite pasienter med hjerteproblemer ved Brigham and Women’s Hospital tradisjonelt oftere har endt opp i sykehusets kardiologiske avdeling sammenlignet med svarte og latinamerikanske problemer.

Ifølge den rådende antirasistiske (ergo, antihvite) ideologien som råder i vestlige land må nødvendigvis ethvert forskjell i utfall som gagner hvite a prior et tegn på systematisk rasisme, men det er bare ett problem: beviset tyder på at forskjellene i stor grad kan tilskrives «patient self-advocacy».

Med andre ord, hvite pasienter tar helsen sin mer seriøst og vil oftere be om bedre og mer spesialisert behandling, hvilket fører til bedre helseutfall.

Så hva besluttet artikkelforfatterne etter selv å ha kommet med denne innrømmelsen? Et nytt helseinitiativ med akronymet ARC, «Acknowledgement, redress, closure».

«Redress» involverer følgende:

Med hensyn til disse urettferdighetene har vi betegnet oppreisning i dette initiativet å bety nøyaktig hva som har blitt nektet i over et tiår: en fortrinnsrett for innleggelse for svarte og latinx hjertefeilspasienter ved vår spesialiserte kardiologitjeneste. Helse ARC vil inkludere et flagg i vår elektroniske medisinske journal og innleggelsessystem som vil foreslå at helsearbeidere sender svarte og latinx hjertefeilspasienter til kardiologienheten, snarere enn å basere seg på helsearbeidernes diskresjon eller «pasient self-advocacy» for å avgjøre om de burde sendes til kardiologienheten eller generell medisin. Vi vil analysere tilnærmingen nøye det første året for å se hvor godt det fungerer med hensyn til å skape likeverdige innleggelser. Hvis dette oppnås vil det være god grunn til å fortsette praksisen som en evidensbasert program for å oppnå likeverd.

Å tilby fortrinnsrett med hensyn til behandling basert på rase og etnisitet kan komme til å møte juridiske utfordringer fra vårt system basert på fargeblind lov. Meg gitt den rikelige mengden evidens for at våre helsemessige, juridiske og andre systemer allerede urettferdig begunstiger hvite mennesker tror vi at ved å følge det etiske rammeverket [ARC] til Zack og andre, at vår tilnærming er korrektiv og derfor har mandat. Vi oppmuntrer andre institusjoner til å fortsette med selvsikkerhet på vegne av likeverd og rasemessig rettferd, med støtten gitt av de nylige eksekutive ordrene fra Det hvite hus.

Med andre ord vil ikke-hvite pasienter med en journal som viser en historie av hjerteproblemer automatisk trigge en prosedyre ved innleggelse som vil sende dem rett til den hjertemedisinske avdelingen ved sykehuset, men det vil ikke være tilfelle for hvite pasienter. Ikke-hvite har dermed en fortrinnsrett til en høyst begrenset medisinsk ressurs basert på deres rasetilhørighet.

Dette pilotprogrammet kommer til å ekspanderes og tradisjonelle medier vil fremdeles behandle ideen om at antirasisme er synonymt med anti-hvithet som en paranoid konspirasjonsteori.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

Rasekrigen intensiveres mot hvite uten at hvite forsvarer seg. Hvite våger nesten ikke å snakke om det engang for da mister de jobben sin. Men alle som vil vite kan vite hva som skjer og folk kan gjøre motstand ved å donere penger til motstsbevgelsen uten å risikere noe. Men folk er så politisk korrekte at de er programert til å gå til grunne istedenfor å sette seg til motverge.