Hjem Nyheter Norden Sympatisk motstandsmann syntes i svensk komiserie

Sympatisk motstandsmann syntes i svensk komiserie

3

KULTUR I det siste avsnittet av Solsidan dukket en motstandsmann opp hjemme hos karakteren «Mickan».

Skjermbilde: TV4/Solsidan.
Et velkjent symbol syntes på naboens t-skjorte.

TV4-serien «Solsidan» sender sin syvende sesong, og i det siste har en gjeng med bekjente symboler blitt løftet frem i TV-serien.

SS-innbydelse hjemme hos Schillers

Det hele begynte med at karakteren Mikaela «Mickan» Schiller, som er veldig betatt av innredningstrenden White Rooms, lastet opp et bilde på sosiale medier med taggen #WhiteHomesMatter.

Innlegget var om temaet innredning, men da Mickans mann, Fredrik «Fredde» Schiller kommer hjem har innlegget fått spredning i helt andre interessekretser.

– Hele din Instagramkonto er jo full av nazister som opphøyer deg til skyene, og du svarer med hjerte-emojier og «fineste dere», klager «Fredde», som spilles av Johan Rheborg.

– Men hvordan vet du at de er nazister, de er jo kjempe-kjempe snille, spør Mickan, som spilles av Josephine Bornebusch.

– Ja man se på deres profiler hva de heter! «Tors hammer», «Nordens korsridder», «Arisk front», svarer Fredde, før Mickan foreslår at de nye vennene kanskje er interesserte i innredning også.

– Vi må kunne finne noen annen metode enn å innby halve SS, beklager Fredde seg til slutt.

Den snille naboen

Ved et annet tilfelle tar Mickan med hjem en haug med handleposer, og akkurat da passerer en hyggelig nabo som spør om hun vil ha bærehjelp.

– Man stiller jo opp for naboene, ingen problemer, smiler mannen. I folkefellesskapets tegn.

Som takk for bærehjelpen tenker Mickan å by naboen på kaffe. Da han tar av seg jakken oppdages, akkurat som man hadde kunnet gjette, at den hyggelige mannen er nasjonalsosialist.

Han har på seg en hvit t-skjorte med et stort trykk av Den nordiske motstandsbevegelsens riksrune og teksten «Hvit kamp».

– Dine barn, er de like blonde og ariske som du er, spør naboen i forbifarten.

Mickan, som ennå ikke er opplyst om nasjonalsosialismens fortreffelighet jager den hyggelige mannen ut fra huset.

Da mannens t-skjorte ikke selges på nettbutikken Greenpilled.com må man anta at han er en sympatisør som har laget skjorten selv. Nordfront har heller ikke kunnet bekrefte at han er medlem i Den nordiske motstandsbevegelsen, så derfor oppfordres han til å tilslutte seg.

Nei men spøk til side, jeg tar med meg et antall saker fra disse sekvensene i Solsidan.

Det første er at Den nordiske motstandsbevegelsen konstant er kulturrelevant. Det snakkes om organisasjonen i media, vi synes og høres overalt, også i Sveriges kanskje mest populære TV-serie. I 2019 ble det slått rekord med over 2,3 millioner seere av en episode.

Scenene er relativt virkelighetstro, bortsett fra de overdrevne og stereotype kommentarene. Det gjør dog ikke så mye, det passer bra i en humorserie. Jeg syntes faktisk selv at scenene var ganske morsomme.

Det jeg mener er at nasjonalsosialister, akkurat som Mickan uttrykker, er «kjempe-kjempe snille». Fiendtlig media forsøker alltid å male oss som slemme og hatske massemordere, men det bildet stemmer ikke. Vi drives alle av kjærligheten til vårt folk.

Et annet aspekt jeg tenkte på er at nasjonalsosialister finnes overalt, omtrent som man viser i Solsidan. Det finnes garantert nasjonalsosialister på innredningsfora på sosiale medier. Du kan møte nasjonalsosialister litt overalt, det kan til og med være din snille nabo som hjelper deg med handleposene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Nasjonalsinnede finnes overalt i samfunnet, organisert og uorganisert. Folk som er godt opplyste om elitenes agenda og hvem «bakmennene» er. I tillegg er de hyggelige og hjelpsomme, ofte. Noen «særinger» finnes selvsagt, men det er tilfelle i alle samfunn, store og små.

J.H
J.H
1 år siden

I en verden som stadig blir ondere og bisarr er det da ikke logisk å stille seg spørsmålet om ikke alt hva disse dagens ledere og media sier er litt opp ned? At nasjonalsosialister, som dem fremstiller som onde, faktisk er de gode, og at pedofile, rapefugees, jihad terrorister, m.m, faktisk er de onde?

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 år siden

Vi er over alt! Synlig og usynlig.  👌