Hjem Nyheter Synagoger i USA inviterer jøder til å sørge etter Trumps valgseier

Synagoger i USA inviterer jøder til å sørge etter Trumps valgseier

USA Flere steder i USA har jøder samlet seg i synagoger for i fellesskap å sørge over at Donald Trump på tirsdag ble valgt til USAs neste president.

gråtende_jøder

Rapporter fra New York, Philadelphia, Atlanta, Los Angeles og andre byer med stor jødisk befolkningen melder at rabbinere har invitert lokale synagoger til å møtes i fellesskap for å sørge over at Donald Trump har blitt valgt som USAs neste president.

– Folk føler seg såret og er sjokkert, sier rabbiner Rolando Matalon ved synagogen B’nai Jesjurun i New York og fortsetter:

– Som et åndelig samfunn, må vi gi folk en plass å holde hverandre og be og synge, for å gi folk en sjanse til å uttrykke seg.

Matalon mener også at jøder med tiden vil komme til å samle seg som en respons til den «bitterheten» de mener Trumps kampanje har stått for, men at de først nå må få «bryte ned og gråte og sørge».

Den kvinnelige rabbineren Denise Eger, som leder synagogen Kol Ami vest i Hollywood i Los Angeles, har også samlet jøder i sin synagoge etter valget. Hun tror at jøder nå virkelig er i en «åndelig krise», og at de ikke vet hva de skal gjøre, eller om de i det hele tatt tilhører USA lengre.

Kilder:
Synagogor i USA inbjuder till sörgestunder efter Trumps valseger
U.S. Synagogues invite grieving jews to sit Shiva together