Hjem Nyheter Norge Synes synd på den somaliske voldtektsmannen

Synes synd på den somaliske voldtektsmannen

SYNTAX ERROR Et SV-medlem har gjennom sitt politiske og antirasistiske arbeide kjempet for flerkulturen i Norge. Nå forteller han om hvordan han ble voldtatt av en somalisk asylsøker, og nå synes synd på voldtektsmannen som skal utvises fra Norge.

Faksimile.
FOTO: Faksimile fra nrk.no

Karsten Nordal Hauken er medlem i Sosialistisk Venstreparti (SV) og kommer nå ut og forteller at han for noen år siden ble voldtatt av en somalisk asylsøker.

«Hvordan er det å være mann og voldtatt? Hvordan er det å være ung SV’er, feminist og antirasist, og voldtatt av en somalisk mann?», spør han seg.

Han forteller videre at voldtekten førte til at han gikk inn i en lengre depresjon, isolerte seg fra omverden, samt misbrukte alkohol og hasj i nesten fem år.

Synes synd på voldtektsmannen

Senere ble han meddelt av politiet at voldtektsmannen hadde blitt arrestert. I rettssaken ble han funnet skyldig og dømt til fire år og seks måneders fengsel, samt utvisning fra landet.

Nordal Hauken forteller at han følte seg lettet, men at han samtidig fikk en sterk følelse av skyld og ansvar. Dette fordi det var «hans feil» at somalieren ble sendt ut av Norge og til en «usikker framtid i Somalia».

Han skriver videre at han ikke er sint på gjerningsmannen og anser han være et produkt av «krig og nød». At den somaliske voldtektsmannen skulle være ansvarlig for sine egne handlinger, har han «til en viss grad» akseptert, forteller han.

Han avslutter med å fortelle at han anser han har vært offer for «en urettferdighet og en mørk del av verden» nordmenn flest er «skjermet» for. Til tross for dette ønsker han at masseinnvandringen fortsetter.

Jeg føler ikke sinne mot min overgrepsmann, og det er uforståelige for mange. Men jeg har til en viss grad valgt å akseptere at han er ansvarlig for sine handlinger. Dette var vanskelig. For jeg ser ham mest som et produkt av en urettferdig verden. Et produkt av en oppvekst preget av krig og nød.

Jeg står fjellstøtt på min mening om at mennesker som han trenger vår hjelp. Jeg vil at vi fortsatt skal hjelpe flyktninger med slik bakgrunn.

Jeg har vært offer for en urettferdighet og en mørk del av verden som vi stort sett er skjermet fra her hjemme. Men jeg har likevel forsonet meg med at det skjedde meg, her i Norge. For jeg er et menneske først, og ikke en nordmann. Nei, jeg er en del av verden, og verden er dessverre urettferdig.

Kilde:
Jeg ble voldtatt av en mann