Hjem Nyheter Europa Syreangrep stadig vanligere i London

Syreangrep stadig vanligere i London

4

FLERKULTUR Antallet syreangrep har økt eksplosivt de siste årene i London. Ifjor ble det registrert hele 454 syreangrep i den engelske hovedstaden.

Siste angrep fant sted torsdag denne uken. Fem personer ble angrepet, og tenåringene som mistenkes å stå bak, ble pågrepet fredag. Motivet er ukjent, men tenåringene skal ha stjålet to mopeder fra ofrene.

De siste syv årene har det blitt registrert over 1 800 syreangrep i London. Antallet har økt eksplosivt de siste årene. I 2015 ble det registrert 261 tilfeller, og i 2016 var antallet oppe i 454.

Ifølge politiet i London så blir syre brukt som våpen i drap, ran og voldtekter. Samtidig viser statistikken at dobbelt så mange menn blir angrepet med syre som kvinner.

Studenten Resham Khan ble selv et offer for et syreangrep og risikerer å bli blind. Khan mener det bør innføres strengere kontroll på salg av etsende vesker og at strafferammen for ulovlig besittelse bør skjerpes. Ifølge Khan har mange kriminelle gjenger byttet ut pistoler og kniver, med syre.

– Gjenger bruker disse stoffene i stedet for pistoler og kniver. Hvorfor har syre blitt det det nytt våpenet? Fordi etsende stoffer er lett tilgjengelig på nett og i butikker for så lite som 6.50 pund, og lovene om besittelse av disse stoffene er for løse, skriver hun i et åpent brev til politiet.

Kilde:
454 Syreangrep i London ifjor

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
5 år siden

«Studenten Resham Khan ble selv et offer for et syreangrep og risikerer å bli blind. Khan mener det bør innføres strengere kontroll på salg av etsende vesker og at strafferammen for ulovlig besittelse bør skjerpes.»
Så Khan vill ha samma løsning som eliten. Totalkontroll.
Finns en bettre løsning.
Reshem Khan. Ta slekten och dina artfrender med dig.
Problem solved.

Velden
Velden
5 år siden

Enhver som blir tatt skyldig i å påføre varige skader med syreangrep bør selv bli dyppet i syre tilsvarende alvorlighetsgraden på deres gjerning, slik at også de aldri. ,glemmer hvilket avskum de er.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Helgetur til London med Norwegian? Tror jeg står over den gitt.

Bondelars
Bondelars
5 år siden

Syreangrep, ja. Feige ørkenrotter i kjent stil.