Hjem Nyheter Syria ber om hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter Trump-annonsering

Syria ber om hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter Trump-annonsering

2

MIDTØSTEN Syria ber om hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere USAs anerkjennelse av Israels tyveri av de syriske Golanhøydene.

Drusere demonstrerer mot USAs Israel-støtte.
Drusere demonstrerer mot USAs Israel-støtte. Foto: Reuters / Ammar Awad.

Det var på mandag at USAs president Donald Trump undertegnet en dekret som anerkjenner Syrias territorium, de Israel-okkuperte Golanhøydene, som israelsk land. Syrias utenriksdepartement var raske med å fordømme annonseringen og kalte det et angrep på landets territorielle integritet.

Allerede fredag forrige uke signalerte Trump at han ville erkjenne Israels tyveri og okkupasjon av Golanhøydene. Etter dette ba Syria Sikkerhetsrådet om å opprettholde tre eksisterende resolusjoner som ber Israel trekke seg tilbake fra det Syriske landområdet, som de har okkupert siden 1967 og annektert siden 1981.

Nå ber Syria om at FNs sikkerhetsråd samles til et hastemøte for å «diskutere situasjonen i de okkuperte Syriske Golanhøydene og det siste åpenbare bruddet på den relevante Sikkherhetsrådsresolusjonen av en permanent medlemsstat», rapporterer AFP.

Sikkerhetsrådet skal samles på onsdag for å diskutere FNs fredsstyrker i området, og det antas at Syrias anmodning vil tas opp da.

Flere av USAs allierte, som Canada, Australia, Saudi Arabia, Qatar og Kuwait har kritisert handlingen til Trump.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Trump kan aldri redde USA, men forhåpentligvis kan han redde verden fra USA ved å fortsette med å kjøre landet sitt i grøfta ved å gjøre slike geo-politiske sjakktrekk. Alle land utenfor Vesten forstår nå at man ikke kan stole på USA.

Arno
Arno
Svar til  Reodor
3 år siden

NRK har vel hver eneste dag siden Donald i juni 2015 meldte at han ville stille som kandidat ved presidentvalget, servert noe drit om ham. Omtrent 100% av dette har vært rent vrøvl og tøv. Men når han gjør noe reelt kritikkverdig, for ikke å si krigsforbrytelser som bombing av Syria, da er det bare godord, eller total taushet hva angår negative ord, som ved dette siste skammelige knefallet for den kriminelle zioniststaten – jødestaten («The Jewish State» som de selv kaller den.).